Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Στο 6ο Αραβοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ - Ελλάδα και Αραβικός κόσμος: Οραματιζόμενοι ένα κοινό Μέλλον

Το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο, πιστό στο ρόλο του για την προαγωγή και την ενθάρρυνση των ελληνοαραβικών σχέσεων καθώς και την διεύρυνση της συνεργασίας των Αράβων και Ελλήνων επιχειρηματιών, διοργάνωσε στις 29-30 Νοεμβρίου στην Αθήνα το 6ο Αραβοελληνικό Φόρουμ.

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης παρευρέθη στην έναρξη του συνεδρίου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου κκ. Χ. Γερονικόλα και Rashad Mabger. Επεσήμανε τις ιστορικά φιλικές σχέσεις της Ελλάδας με τις Αραβικές χώρες και τόνισε τις δυνατότητες συνεργασίας σε επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Αιγύπτου Καμάλ Χασάν Αλί, βοηθός γενικού γραμματέα και επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων Μοχάμεντ Αμπντού Σαΐντ από τον Λίβανο, ο πρύτανης του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος και πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι και ο υφυπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Λιβύης Τάχερ Σάρκε, με τους οποίους συνομίλησε ο κος Μπόλαρης, καθώς και με την εντεταλμένη του Λιβάνου στην Ελλάδα. Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν την ειλικρινή επιθυμία για διεύρυνση της συνεργασίας των Αράβων επιχειρηματιών με την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου Χάρης Γερονικόλας είπε ότι έχουν αυξηθεί οι ροές αραβικών κεφαλαίων προς τη χώρα μας και αυξάνεται περαιτέρω το ενδιαφέρον για τις κατασκευές, τη θαλάσσια βιομηχανία και τον τουρισμό.
Περισσότεροι από 185 επιχειρηματίες από όλες τις χώρες συμμετέχουν στο φετινό συνέδριο. Η μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες αραβοελληνικής επιχειρηματικής συνεργασίας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την οικονομική συνεργασία με τον αραβικό κόσμο και δεν είναι μόνο η γεωγραφία που μας φέρνει κοντά. Δεν έχουμε απλώς φιλικές σχέσεις αλλά αδερφικές. Είμαστε προνομιακοί εταίροι για την πολιτική και οικονομική συνεργασία και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω επιχειρηματικής συνεργασίας. Πρόσθεσε ότι έχει βελτιωθεί το οικονομικό περιβάλλον στον αραβικό κόσμο αλλά παράλληλα υπογράμμισε και ότι δεν έχει εκλείψει η τρομοκρατία.

Σημειώνεται ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Σινά και της Μάνδρας.

ΑρχείοΝέων