Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Σχεδίου Δράσης: 2oς Γύρος Διϋπουργικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας – Γερμανίας σε επίπεδο Υφυπουργών. Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, Μ. Μπόλαρη, με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Andrea Michaelis

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο 2ος  γύρος Διϋπουργικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας – Γερμανίας σε επίπεδο Υφυπουργών, στο πλαίσιο του διμερούς Σχεδίου Δράσης (Αction Plan) για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων.

Της ελληνικής Αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μπόλαρης, ο οποίος συμπροήδρευσε, μαζί με τον ομόλογό του Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρώπης κ. Andrea Michaelis την Ολομέλεια των συμμετεχόντων Υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Παιδείας Έρευνας &  Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Τουρισμού. 
 
Οι δύο Υφυπουργοί Εξωτερικών είχαν και διμερείς συνομιλίες, στο πλαίσιο των οποίων συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το μέλλον της Ευρώπης, η διαδικασία αποχώρησης του Η.Β. από την Ε.Ε. (BREXIT),  καθώς και οι τελευταίες πολιτικές στις χώρες της ελληνικής γειτονίας. 
 
Τα συμμετέχοντα Υπουργεία διεξήγαγαν χωριστές, τομεακές συναντήσεις με εκπροσώπους από τα ομόλογα γερμανικά Υπουργεία, για θέματα της αρμοδιότητάς τους.
 
Η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του Action Plan συνεχίζεται, ενώ ο τρίτος γύρος των διαβουλεύσεων σε επίπεδο Υφυπουργών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το β΄ εξάμηνο του 2019, στο Βερολίνο.

ΑρχείοΝέων