Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συμμετοχή σε επέμβαση στη Συρία σημαίνει καθοριστική αλλαγή γεωστρατηγικής πολιτικής της χώρας. Δεν μπορεί γίνει ερήμην της Βουλής

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε αρνητικά για τη συμμετοχή των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επέμβαση στη Συρία.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, μετά την αρνητική απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας και αναζητώντας δημοκρατική νομιμοποίηση στις Η.Π.Α. προσέφυγε στο Κογκρέσο για έγκριση.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αντιθέτως δεν αισθάνεται την ανάγκη προσφυγής στο Κοινοβούλιο, για ένα τόσο μείζον γεωστρατηγικό – πολεμικό ζήτημα. Όμως η απόφαση αυτή αλλάζει καθοριστικά τον γεωστρατηγικό προσανατολισμό της Χώρας μας! Ο γεωστρατηγικός αναπροσανατολισμός δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς σοβαρό προβληματισμό, ανάλυση των διεθνών και περιφερειακών δεδομένων, χωρίς συνεκτίμηση των παραμέτρων του διεθνούς δικαίου, χωρίς την συνέπεια στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας και βέβαια χωρίς την συμμετοχή της αντιπολίτευσης, άρα τη συζήτηση για λήψη απόφασης στο Κοινοβούλιο

Η Βουλή είναι αυτή που πρέπει να αποφασίσει για την εμπλοκή στην επέμβαση στη Συρία! Επειδή η φύση του προβλήματος, άρα και η απόφαση επ΄αυτού δεν είναι μονοσήμαντη αφού: αφ’ ενός πρέπει να ληφθεί η απόφαση με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της πατρίδας μας και με βάση το διεθνές δίκαιο και αφ’ ετέρου επιβάλλεται να συνεκτιμηθεί το ότι θα συμπαραταχθούμε με τη μόνη πρόθυμη, προς το παρόν, Τουρκία αλλά και τους ισλαμιστές της Al – Qaeda.

Όσοι εμφανίζονται ως ιέρακες, βασιλικότεροι του βασιλέως, ας λάβουν υπ’όψιν πως η Υπερδύναμη έχει μεγάλα περιθώρια λαθών σε περιφερειακές συγκρούσεις. Μια μικρή χώρα που χειμάζεται από κρίση, κανένα απολύτως περιθώριο!

Η Ελλάδα έχει πετύχει τις τελευταίες δεκαετίες να είναι χώρα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, χάρη στην αταλάντευτη εμμονή στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Και επιβάλλεται να συνεχίσει εμμένοντας!

ΑρχείοΝέων