Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη, με τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Θεόδωρο στο Κάιρο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, επισκέφτηκε τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Θεόδωρο, στην έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στο Κάιρο.

Ο Πατριάρχης γνώριζε το γεγονός ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών είχε κληθεί ο επίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αθήνα, κ. Παύλος, και ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον του Υπουργείο, της Κυβέρνησης και των συναρμοδίων Υπουργείων, για την επίλυση ζητημάτων και εκκρεμοτήτων της Κοπτικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις της χριστιανοσύνης στη Μέση Ανατολή και αναφέρθηκε στα εγκαίνια του μεγάλου νέου Πατριαρχικού Ναού των Κοπτών,στο Νέο Κάιρο, το οποίο έγινε την ημέρα των Χριστουγέννων, ταυτόχρονα με το μεγάλο τζαμί την ίδια μέρα από τον Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα θέματα που αφορούν την ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.

Από πλευράς του ο Υφυπουργός τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, που αφορά την ώσμωση, τη συνάντηση και τη συνεργασία μεταξύ θρησκειών και δογμάτων, διαδικασία που άρχισε το τελευταίο τετράμηνο στην Αθήνα και αναμένεται να κορυφωθεί το προσεχές διάστημα με διημερίδα που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, με συμμετοχή όλων των ανωτέρω φορέων. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Επισκοπής της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αθήνα και συνεχάρη τον Μακαριώτατο για τα εγκαίνια του νέου Πατριαρχικού Ναού στο Νέο Κάιρο, υπογραμμίζοντας ότι ο εγκαινιασμός του την ίδια ημέρα με το νέο Ισλαμικό Τέμενος ήταν μία πράξη συμβολισμού με την οποία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κ Σίσι έστειλε μηνύματα, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

ΑρχείοΝέων