Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση Μάρκου Μπόλαρη με Επιτροπή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης δέχτηκε στο γραφείο του Επιτροπή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Παρόν στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος ο βουλευτής Πιερίας κ. Αστέριος Καστόρης και η Πρόεδρος Ξενοδόχων Πιερίας κα. Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου.

 

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου απαριθμεί 48 χρόνια ζωής. Το Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια  έχει οργανώσει το θεσμό της Φιλοξενούμενης Χώρας. Με τον τρόπο αυτό, καλλιτέχνες από την κατ’έτος φιλοξενούμενη χώρα από το χώρο του θεάτρου, της ποίησης, της μουσικής, της ζωγραφικής, εκθέτουν και δίνουν το παρόν στο Φεστιβάλ Ολύμπου, πράγμα το οποίο ενισχύει τις πολιτισμικές και πολιτιστικές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς, ενισχύει την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, προβάλλει τον Όλυμπο και τις Μακεδονικές Αρχαιότητες σε περιοχές όπως το Δίον, την Πέλλα τη Θεσσαλονίκη τον Πλαταμώνα κ.λ.π.

Φέτος το Φεστιβάλ έχει ως τιμώμενη χώρα το Ισραήλ, και γίνεται μία εξαιρετική προετοιμασία. Στη συζήτηση ,πλέον των άλλων, αναζητήθηκαν τρόποι διοργάνωσης εκδήλωσης στο Τελ Αβίβ από ελληνικό μουσικό σχήμα το οποίο θα δώσει το παρόν στο Ισραήλ, λειτουργώντας ως προπομπός αυτού του έτους, καλώντας τους ισραηλινούς στο Φεστιβάλ Ολύμπου φέτος.

ΑρχείοΝέων