Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου ‘’The Lemno’s friends of ANZAC” (Λημνιοί φίλοι του Άνζακ) είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης

Ο Σύλλογος ‘’the lemno’s friends of anzac’’ είναι  ένας σύλλογος φτιαγμένος από Λημνιούς και ανθρώπους που αγαπούν την Λήμνο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Σκοπός του Συλλόγου είναι να αναδείξει το ρόλο που διαδραμάτισε η Λήμνος στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικότερα κατά την διάρκεια της εκστρατείας της Καλλίπολης, όπου 15.000 άπειροι Αυστραλοί και Νεοζηλανοί στρατιώτες, κατόπιν διαταγής των άγγλων αξιωματικών τους, αποβιβάστηκαν στις ακτές της Καλλίπολης στα Δαρδανέλια. Στόχος των στρατιωτών ήταν να καταλάβουν τα Στενά και να επιτρέψουν στους Ρώσους συμμάχους τους στην «Αντάντ» να περάσουν με τα πλοία τους τον Ελλήσποντο και να ανοιχτούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
 
 
Στη Λήμνο, όπου αποτέλεσε πέρασμα για την απόβαση της Καλλίπολης και πολλοί Αυστραλοί βρήκαν καταφύγιο μετά την καταστροφή, υπάρχουν δύο στρατιωτικά νεκροταφεία και ένα μνημείο για να θυμίζουν το πέρασμα των Αυστραλονεοζηλανδών από την ελληνική γη.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης αποδέχτηκε την πρόσκληση για να παραβρεθεί  τον Απρίλιο στην Λήμνο σε μια μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων των κατοίκων του νησιού που  θα τιμήσει την προσφορά των ανδρών και των γυναικών που υπηρέτησαν στην εκστρατεία αλλά και να αποτίμηση φόρο τιμής.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  χαιρετίζει την προσπάθεια του Συλλόγου προκειμένου να διδάξει στην νέα γενιά αυτήν την μεγάλη ιστορική στιγμή και αναδεικνύει  το σημαντικό  ρόλο της Λήμνου σε αυτή  την παγκόσμια ιστορική στιγμή.
 

ΑρχείοΝέων