Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση με την επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Λιβάνου στην Ελλάδα κα. Mirna Khawly είχε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, με πρωτοβουλία του

Στη συνάντηση γνωριμίας συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες, που συνδέονται με φιλικές σχέσεις και ιστορικούς δεσμούς. Ιδιαίτερα τέθηκαν στο τραπέζι από την ελληνική πλευρά τα ζητήματα των εξαγωγών-εισαγωγών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα για τα οποία υπάρχουν δυνατότητες είτε αύξησης της σημερινής συνεργασίας(ακτινίδια, καπνός, μέλι, ζωοτροφές κ.α) είτε προοπτικής έναρξης συνεργασιών σε προϊόντα και τομείς (ρύζι, φέτα, ψάρια κ.α). Επίσης τέθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό η δυνατότητα συνεργασιών στα πλαίσια της EUROMED για την προβολή και υποστήριξη προϊόντων κοινού ενδιαφέροντος στον αγροδιατροφικό τομέα (κρασί, λάδι , ελιές, φρούτα).

Η επιτετραμμένη του Λιβάνου κ. Khawly,αναφέρθηκε στα επιτυχή ανοίγματα του εμπορικού κόσμου σε Αφρική και Ασία και την εξ’αυτού δυνατότητα για συνέργειες με παραγωγικές, μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις μας. Υπογράμμισε, ότι ο Λίβανος έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία κάποια θέματα φυτουγειονομικά ώστε πλέον τα αγροτικά προϊόντα του εξάγονται στις χώρες της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η οργάνωση επίσκεψης Υπαλλήλων του Υπουργείου Γεωργίας του Λιβάνου στη χώρα μας, για συνεργασία που αφορά φυτοϋγειονομική προστασία, για διάχυση γνώσης ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η εξαιρετική σχέση που έχει αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο κλάδο μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου. Η Επιτετραμμένη κ. Khawly υπογράμμισε την βούληση της ίδιας, της πρεσβείας και της Κυβέρνησης της φίλης χώρας για την μεγιστοποίηση των συνεργασιών των αντίστοιχων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, της μεταποίησης και των εξαγωγών, τονίζοντας ότι έχει την πρωτοβουλία για τις απαραίτητες συνέργειες στον ιδιωτικό τομέα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Αναπληρωτής Υπουργός προσκάλεσε την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Λιβάνου να επισκεφτούν μαζί επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό τα προϊόντα των οποίων ενδιαφέρουν την λιβανέζικη πλευρά. 

ΑρχείοΝέων