Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Autodia – Αυτοδιαχείριση κ. Γιάννη Γλέζο είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων, μη κερδοσκοπικός που διοικείται και εποπτεύεται από τα μέλη του με τη μορφή του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης. Ο Οργανισμός διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των μελών δηλαδή συνθετών, στιχουργών, εκδοτών, υποεκδοτών και εν γένει δικαιούχων. Ο κ. Γιάννης Γλέζος εξέθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό τις απόψεις της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ σχετική με την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τα πνευματικά δικαιώματα. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης που έχει ασχοληθεί προγενέστερα, τόσο σε κοινοβουλευτικό, όσο και σε νομικό επίπεδο με το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε στην ποιότητα του νομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το νομοσχέδιο επιλύει δυσλειτουργίες του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου με προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στο ευρωπαϊκό κεκτημένο υπέρ των δικαιούχων και των και των χρηστών.

ΑρχείοΝέων