Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη με τον Διεθνή Αστροφυσικό και Πυρηνικό Φυσικό κ. Αθανάσιο Οικονόμου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης συναντήθηκε με τον διεθνούς φήμης αστροφυσικό και πυρηνικό φυσικό κ. Αθανάσιο Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου σπούδασε Πυρηνική Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πράγας και στη συνέχεια αποδέχτηκε πρόταση του Πανεπιστημίου του Σικάγο, στο Διαστημικό Ερευνητικό Κέντρο που μόλις είχε αρχίσει τα ερευνητικά προγράμματα της NASA στη Σελήνη.  

Το ερευνητικό όργανο που ο ίδιος κατασκεύασε (Alpha Proton X-Ray Spectrometer) βρίσκεται επί του Sojourner του Pathfinder το οποίο επιτυχώς προσγειώθηκε στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη και άρχισε να στέλνει πολύτιμες πληροφορίες. Έχει δημοσιεύσει πέραν των 300 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και έχει αποσπάσει υψηλές διακρίσεις από τη NASA. 

Όραμά του αποτελεί η κατασκευή ενός Αστεροσκοπείου στην Ελλάδα. Ως ιδανική περιοχή θεωρεί το βουνό Όρλιακα, στα Γρεβενά. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης, εξέφρασε το θαυμασμό του για τις επιτυχίες του λαμπρού αυτού έλληνα επιστήμονα και πρόσφερε τη στήριξή του, εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων του, στο εγχείρημα για την κατασκευή του Αστεροσκοπείου στον Όρλιακα Γρεβενών.         

ΑρχείοΝέων