Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη με τον Αλβανό Πρέσβυ στην Ελλάδα κ. Dashnor Dervishi

Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ με τον Αλβανό Πρέσβυ στην Αθήνα κ. Dashnor Dervishi. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα και τη βιομηχανία τροφίμων. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν στις υπάρχουσες επενδύσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και τις προοπτικές σημαντικής ενίσχυσής τους. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στις πραγματοποιούμενες εξαγωγές, καθώς και στη εξαγωγική διαθεσιμότητα αγροτικών ελληνικών προϊόντων που ενδιαφέρουν την Αλβανία (εσπεριδοειδή, ρύζι, ελαιόλαδο, κρασί, γαλακτοκομικά, φρούτα, κτλ.). Ενημέρωσε τον Πρέσβυ της γειτονικής φίλης χώρας για την επικείμενη νομοθέτηση που αφορά την ασφάλιση των αλλοδαπών αγρεργατών και υπογράμμισε την επιθυμητή εγκαθίδρυση συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων ώστε να πολλαπλασιαστούν οι θετικές επιπτώσεις από τις διμερείς επαφές στον αγροδιατροφικό τομέα και την οικονομία των χωρών.

ΑρχείοΝέων