Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μ. Μπόλαρη, με Πολωνική Αντιπροσωπεία Πανεπιστημιακών

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε χθες το απόγευμα και είχε συνομιλίες με Πολωνική Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από Πανεπιστημιακούς εμβληματικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας τους, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

 

Η Αντιπροσωπεία, την οποία συνόδευαν η Πρέσβυς της Πολωνίας κα Anna Barbarzak, ο Αναπληρωτής της κ. Tomasz Wisniewski και η αρμοδία επί θεμάτων επιστημονικής συνεργασίας κα Justyna Slowik, αποτελεί δράση, υπό θεματικήν “Πολωνία-Ελλάδα: Ανταλλαγή ευκαιριών σπουδών Erasmus+ και Επέκεινα” και εντάσσεται στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσεων Ελλάδος-Πολωνίας για την εκατονταετηρίδα συνάψεως διπλωματικών σχέσεων.

Τον κ. Υφυπουργό πλαισίωναν ο Διευθυντής της Ε1 Διευθύνσεως, Πρέσβυς κ. Μιχαήλ Δαρατζίκης και η Διευθύντρια της αρμοδίας Πολιτικής Διευθύνσεως (Α13), Πληρεξούσιος Υπουργός κα Ναταλία Καραγεώργου. Ο κ. Μπόλαρης πρότεινε συνεργασία σε ακαδημαϊκό, επιστημονικό, ερευνητικό και επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς και ανταλλαγή φοιτητών ανάμεσα στα Ελληνικά και Πολωνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων κατετόπισαν σχετικά με το επιτελούμενο έργο και τις διαγραφόμενες προοπτικές συνεργασίας με ομοταγή Ανώτατα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Από Πολωνικής πλευράς, τονίστηκε ιδιαιτέρα η σημασία την οποία αποδίδουν στην δημοσιοποίηση των ευκαιριών και δυνατοτήτων διαπανεπιστημιακής συνεργασίας.

Ο κος Υφυπουργός, ευχαριστώντας τους, παρακάλεσε για συγκεκριμένες προτάσεις, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και επαφών τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΑρχείοΝέων