Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη, με τον Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε τον Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, ο οποίος αποτελεί πνευματική μορφή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική, έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια αρχιεπισκοπικής διακονίας και έχοντας διατελέσει, επί σειρά ετών, διευθυντής της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο 3ος»που χτίστηκε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακάριου του 3ου.

 

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πλούσια δραστηριότητα της Μητρόπολης στο Ναϊρόμπι της Κένυας, η οποία απαριθμεί περισσότερες από 300 ενορίες με ισάριθμους ιερείς και λειτουργεί Σχολεία, Ορφανοτροφεία, Γηροκομεία στην αφρικανική ήπειρο. Η Ιεραποστολική αυτή δράση αποτυπώθηκε στη μετάφραση των λειτουργικών κειμένων σε 30 τοπικές γλώσσες και διαλέκτους της Κένυας. Κατά τη συζήτηση, έγινε ενημέρωση για τις ανάγκες και τις δοκιμασίες που συναντάει η Μητρόπολη και προτάθηκαν και συμφωνήθηκαν συνέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την Μητρόπολη της Κένυας.

Ο Υφυπουργός εξήρε το Ιεραποστολικό έργο του Μητροπολίτη, και δήλωσε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο Μητροπολίτης Κένυας, πνευματική μορφή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εστιάζει στην προτεραιότητα της παιδείας την Αφρικανική χώρα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι σαφές ότι και η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και οι πολίτες, οι φορείς και η επιχειρηματικότητα μπορούμε να συνδράμουμε σε αυτή την εξαιρετική δουλειά ενός αφοσιωμένου πνευματικού Ιεράρχη στην καρδιά της Αφρικής.»

2000203

sliden 8

 

ΑρχείοΝέων