Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη με τον Μητροπολίτη Κορέας Αμβρόσιο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο.

 

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας στη Σεούλ, όπως οι παρεμβάσεις της στην κορεατική κοινωνία και η δημιουργία τμήματος ελληνικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο της Σεούλ, στο όποιο φοιτούν 150 κορεάτες φοιτητές οι οποίοι, μετά το τέλος των σπουδών τους, πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές στη χώρα μας.

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για θέματα ενότητας χριστιανών κορεατών και σλαβοφώνων της Σεούλ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα και προοπτική ιδρύσεως Πατριαρχικού Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου για τη στέγαση Θεολογικής Σχολής, Σχολής Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και για τη στέγαση της έκθεσης των εκμαγείων των ελληνικών αρχαίων αγαλμάτων, η οποία είχε βραβευθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη Σεούλ.

Ο Υφυπουργός εξήρε το έργο της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου και τον ευχαρίστησε, διαπιστώνοντας ότι αποτελεί μία «ισχυρή φωνή και παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελλάδας στην Κορέα, την οποία έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

seoul2

seoul3

ΑρχείοΝέων