Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Μάρκου Μπόλαρη με τους κ.κ. Χρήστο Καβαλή,  Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ) και Στέφανο Ταμβάκη, Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας

«Η συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Μπόλαρη με τους κ.κ. Χρήστο Καβαλή,  Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ) και Στέφανο Ταμβάκη, Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας  στόχευσε στην ενημέρωση του κ.Υφυπουργού σχετικά με τη δραστηριότητα του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου (ΕΠΚΚ) και, κυρίως, στην διδαχή της Ελληνικής Γλώσσας. Το ΕΠΚΚ λειτουργεί ως αναγνωρισμένο Κέντρο Ελληνομάθειας και είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και της Ελληνικής Πρεσβείας, δηλαδή του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Συζητήθηκαν στη συνέχεια ο οργανωτικός σχεδιασμός για την δισ-εκατονταετία από την Ελληνική Επανάσταση ( 1821 - 2021 ) και ο ρόλος που θα μπορούσαν να παίξουν οι Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξάνδρειας σε αυτή την επέτειο. Ιδιαίτερη η συζήτηση για την αναβάθμιση της οικίας του Καβάφη στην Αλεξάνδρεια και του σχεδιασμού λειτουργίας σ΄αυτήν Διεθνούς Κέντρου Καβαφικών Μελετών.  

oikia kav

P1460627 w800 h600

Ξεχωριστή και λεπτομερής η ενημέρωση, για την εξέλιξη των έργων αναπαλαίωσης και συντήρησης που γίνονται στον Ελληνοπρεπή Ιερό Ναό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και που ολοκληρώνονται σύντομα. Τα έργα συγχρηματοδοτεί η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας και Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Αικατερίνη Σοφιανού - Μπελεφάντη, και περιλαμβάνουν αποστραγγιστικό υπόγειο δίκτυο , αλλαγή εξωτερικών δαπέδων, υποστήριξη των βάσεων  των εσωτερικών κιόνων, πλήρη αναπαλαίωση και επεμβάσεις στο εξωτερικό και εσωτερικό του Ναού, ηλεκτρομηχανικό έργο και έργα  κλιματισμού. 

stcon pro 1

Ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Καβαλής, απηύθυνε πρόσκληση στον κ.Υφυπουργό για τα θυρανοίξια του Ναού, που θα γίνουν στο Κάιρο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου».

ΑρχείοΝέων