Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, Μ. Μπόλαρη, με αντιπροσωπεία της Ενωμένης Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Γερμανίας

Αθήνα, 10.09.2018

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, δεκαμελή αντιπροσωπεία της Ενωμένης Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Γερμανίας (VELKD), με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Βόρειας Γερμανίας, Gerhard Ulrich.

Η γερμανική πλευρά ενημέρωσε τον κ. Μπόλαρη για την τρέχουσα εννεαήμερη επίσκεψη της στην Ελλάδα, και εξέφρασε την επιθυμία να μάθει καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα και να πληροφορηθεί για την κατάσταση σε σχέση με την αντιμετώπιση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης στην χώρα μας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Λουθηρανική Εκκλησία δεν ξεχνά το γεγονός ότι η Γερμανία κατάφερε να ανασυγκροτηθεί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στην υποστήριξη που έδειξαν οι άλλες χώρες. Παρομοίως, τόνισε, δεν ξεχνά τις ευθύνες της Γερμανίας για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Ελλάδα. Τέλος, ο Λουθηρανός Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η διαφαινόμενη άνοδος της ακροδεξιάς πρέπει να αντιμετωπιστεί με καλύτερη ενημέρωση του κοινού για θέματα θρησκευτικής ανοχής και πολιτισμικού αλληλοσεβασμού.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, από πλευράς του, προέβη στην εκτίμηση ότι η οκταετής κρίση δεν ήταν μόνο δημοσιονομική, αλλά και κρίση του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας, προσθέτοντας, ότι, αν και μένουν πολλά ακόμα να γίνουν για την καταπολέμηση της ανεργίας, τα μεγαλύτερα προβλήματα της οικονομικής κρίσης ανήκουν πια στο παρελθόν. Ο ρόλος των Εκκλησιών, πρόσθεσε, στην όσμωση μεταξύ των λαών είναι σημαντικός και πρέπει να συμβάλλει στην καλύτερη προσέγγιση των χωρών μας με αυτές της Μέσης Ανατολής, καθώς και στην κατανόηση του ισλαμικού κόσμου. Προς τον σκοπό αυτό, υπενθύμισε, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει καθιερώσει την πρωτοβουλία της Διεθνούς Διάσκεψης για τον Θρησκευτικό & Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Σχέδιο Δράσης (Action Plan) για την προώθηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας.

ΑρχείοΝέων