Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Μπόλαρη με την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ΄

Με την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο είχε συνάντηση σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης. Καίτοι ήταν η πρώτη συνάντηση τους και ως εκ τούτου προβλεπόταν περισσότερο ως μία ευκαιρία γνωριμίας παρά εργασίας, οι δύο επίσημοι διήλθαν όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν και ενδιαφέρουν σήμερα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Από την πολύ εγκάρδια συνομιλία, τόσο στο γραφείο του κ. Υφυπουργού, όσο και στο γεύμα που ακολούθησε, ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του ελληνικού Κράτους τόσο στο Πατριαρχείο όσο και προσωπικά στον Μακαριώτατο. Εξετάσθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης των προοπτικών του Πατριαρχείου, η συνέχιση αλλά και η ενίσχυση της στήριξης του από την πολιτεία, καθώς επίσης και οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην περιοχή.
 
Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν από τον Γέροντα Αρχιγραμματέα, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο, τον Ιερολογιώτατο διάκονο π. Μάρκο, και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό. Από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Υφυπουργός πλαισιονόταν από τον διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου, κ. Γιώργο Ψιάχα, ενώ στο γεύμα παρακάθησαν και ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, καθώς επίσης και ο Πρέσβυς κ. Κωνσταντίνος Δανασσής, Διευθυντής της E2 Δ/νσης  Θρησκευτικών και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.

ΑρχείοΝέων