Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με τον Εκπρόσωπο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Παύλο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε, σήμερα, εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Παύλο, εκπρόσωπο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Υφυπουργός επιδοκίμασε την ευεργετική και εξαιρετικά δημιουργική δράση του Θεοφιλέστατου στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι καλές σχέσεις της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αίγυπτο με την Εκκλησία της Ελλάδας, τις οποίες επιτυχώς προωθεί, επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών.

Ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε το διαρκές ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας για την υποστήριξη της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και κοινότητας στην Ελλάδα, όπως άλλωστε έδειξε η δια νόμου αναγνώριση της Αιγυπτιακής Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο.

Ο Επίσκοπος Παύλος ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προσεχώς καθώς και για θέματα λειτουργίας της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα.

ΑρχείοΝέων