Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, σήμερα τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ. Maslov. O τελευταίος αναφέρθηκε στις επιτυχημένες πρωτοβουλίες Ελλάδας και Ρωσίας, τα τελευταία χρόνια, για την προώθηση της συνεργασίας τους στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, όπως απέδειξαν το Κοινό Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας – Ρωσίας (2016) που κορυφώθηκε με την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Putin στη χώρα μας και το τρέχον έτος τουρισμού, το οποίο συμπίπτει με την επέτειο 190 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Με αφορμή πρόσφατη πρόταση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Βούτση, στο πλαίσιο Ημερίδας της Βουλής των Ελλήνων για το ελληνο-ρωσικό έτος τουρισμού, ο Πρέσβης της Ρωσίας πρότεινε, εν όψει και της σχεδιαζόμενης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη χώρα του, να εξετασθεί η δυνατότητα υλοποίησης νέας πρωτοβουλίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε έναν ακόμη τομέα, όπως ο πολιτισμός ή η εκπαίδευση.

Ο κ. Υφυπουργός, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόταση του κ. Maslov, τον διαβεβαίωσε ότι θα διερευνήσει, με τις συναρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόσφορες θεματικές για την ανάληψη νέας, από κοινού πρωτοβουλίας με τη Ρωσία, άμεσα υλοποιήσιμης σε συνεργασία με τυχόν συναρμόδια Υπουργεία, ενημερώνοντας σχετικά τον κ. Πρωθυπουργό.

Όσον αφορά την τρέχουσα επικαιρότητα στα διεθνή εκκλησιαστικά ζητήματα, ο Ρώσος Πρέσβης παρέδωσε στον κ. Υφυπουργό την Ανακοίνωση του Ρωσικού Πατριαρχείου για τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, ζητώντας την κατανόηση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανησυχία της ρωσικής πλευράς περί επικίνδυνων συνεπειών στην Ουκρανία.

ΑρχείοΝέων