Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ορθόδοξων Αρμενίων Ελλάδος, κ. Κεγάμ Χατσεριάν

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Ορθόδοξων Αρμενίων Ελλάδος, κ. Κεγάμ Χατσεριάν, στην έδρα της Μητρόπολης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος και του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αρμενίων Ελλάδος. Τον Υφυπουργό υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Παύλος Τσολακιάν και ο Γενικός Γραμματέας, Τακβόρ Οβακινιάν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεγάμ Χατσεριάν ενημέρωσε τον Υφυπουργό γύρω από τα θέματα ίδρυσης, ιστορίας και λειτουργίας της Αρμένικης Κοινότητας της Ελλάδος και της Μητρόπολης των Ορθοδόξων Αρμενίων. Συζητήθηκαν οι προοπτικές και δυνατότητες για ανάπτυξη συνεργειών με την Ελληνική Κυβέρνηση, οι οποίες αφορούν τη ζωή και δράση της Αρμένικης Κοινότητας, σε θρησκευτικά και πολιτιστικά θέματα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Αρμενικής Εκκλησίας και υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη για την αποτύπωση αρχών και την άσκηση πολιτικής που αφορά την εκκλησιαστική και θρησκευτική διπλωματία. Επιπλέον υπογράμμισε τη σημασία "ενίσχυσης των συνεργιών του Υπουργείου Εξωτερικών με τις εκκλησίες, τα δόγματα και τα θρησκεύματα για την αναζήτηση κοινών θέσεων συνεργασίας, κατανόησης, φιλίας και ειρήνης".

ΑρχείοΝέων