Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό.

 
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Υφυπουργό επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων, και εξήρε την εκλεκτή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και με τις αιγυπτιακές Αρχές, ιδίως σε πολιτιστικά θέματα.
 
Από πλευράς του, ο κ. Υφυπουργός σημείωσε ότι τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό και διακατέχεται από μεγάλη χαρά που υποδέχεται τον κ. Δαμιανό. Τόνισε ότι ο η Ιερά Μονή Σινά είναι ιερός θεσμός που προβάλλει όχι μόνο το Μοναστήρι αλλά και τους φυλασσόμενους σε αυτό θησαυρούς, την βιβλιοθήκη, και το σκευοφυλάκιο όπου φυλάσσονται κειμήλια της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού της Ρωμιοσύνης. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε, ότι, το 2003, έτυχε αναγνώρισης ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και από την UNESCO.
 
Στη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα και δράσεις που αφορούν την εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση της Ι. Μονής στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα, το ειδικό καθεστώς της Ι. Μονής, οι συνέργειες που απαιτούνται με την Ελληνική Πολιτεία και η εν εξελίξει αδελφοποίηση των πόλεων του Ηρακλείου με την αιγυπτιακή πόλη στη Χερσόνησο του Σινά.

ΑρχείοΝέων