Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνεργασία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρης με την Πρεσβεία Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα για την αμοιβαία προώθηση εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών

Στη συνάντηση συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη και του κ. Petar Novakovic Α΄ Γραμματέα της Πρεσβείας της Σερβίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες, οι λαοί των οποίων συνδέονται με φιλικές και ιστορικές σχέσεις. 

Ιδιαίτερα τέθηκαν στο τραπέζι από την ελληνική πλευρά τα ζητήματα των εξαγωγών-εισαγωγών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα για τα οποία υπάρχουν δυνατότητες τόσο αύξησης της σημερινής συνεργασίας (ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, πορτοκάλια) όσο και της προοπτικής έναρξης συνεργασιών σε προϊόντα και τομείς (ρύζι, φέτα, ψάρια, φρούτα ακτινίδια κ.α).

Ο κ. Petar Novakovic από την πλευρά της Σερβικής Πρεσβείας αναφέρθηκε στην επιτυχή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας ζάχαρης, επισήμανε τις προνομιακές εξαγωγικές δυνατότητες των προϊόντων της χώρας του στη Ρωσσία, υπογράμμισε την άνοδο του αγροδιατροφικού τομέα στην χώρα του και την εξ’αυτού δυνατότητα για συνέργειες με παραγωγικές, μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις από την ελληνική πλευρά.

Υπογράμμισε, ότι είναι κρίσιμο να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία ώστε να ιδρυθεί και λειτουργήσεις Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο στην Αθήνα και Σερβοελληνικό Επιμελητήριο στο Βελιγράδι για τον συντονισμό των οικονομικών σχέσεων εισαγωγών-εξαγωγών μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας την βούληση της πρεσβείας και της Κυβέρνησης της φίλης χώρας για την μεγιστοποίηση των συνεργασιών των αντίστοιχων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, της μεταποίησης και των εξαγωγών, τονίζοντας ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τις απαραίτητες επαφές και τον συντονισμό στον ιδιωτικό τομέα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΑρχείοΝέων