Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συζήτηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ’ πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για τις απαραίτητες συνέργειες Πολιτείας και Εκκλησίας σε θέματα αξιοποίησης εκκλησιαστικής γης

Ιδιαίτερα η συζήτηση εστιάστηκε στις απαραίτητες συνέργειες Πολιτείας και Εκκλησίας σε θέματα αξιοποίησης εκκλησιαστικής γης με στόχο την καλλιέργεια για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής, τις συνέργειες με νέους αγροτοκτηνοτρόφους και Ομάδες παραγωγών, την δημιουργία νέων παραγωγικών θέσεων εργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την γεωργία ακριβείας, σε μια χρονική συγκυρία που η πατρίδα μας υφίσταται τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση της αξιοποίησης τις ερευνητικής δουλειάς για την διάσωση και προβολή – ως συγκριτικών πλεονεκτημάτων της οικονομίας μας - των αυτοχθόνων φυλών του ζωικού πληθυσμού της Ελλάδος , μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Εκκλησίας πάνω στα κρίσιμα σημεία κοινού ενδιαφέροντος, για τα όποια αποτυπώθηκε η δυνατότητα ουσιαστικής συνεργασίας σε τεχνικό επίπεδο με το Υπουργείο.

 

ΑρχείοΝέων