Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Τελετή εγκαινίων του Κέντρου Στήριξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας «ΘΕΤΙΣ»

Στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Στήριξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας «ΘΕΤΙΣ», το οποίο αποτελεί παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας παρευρέθηκε ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας εστιάζοντας στις ανάγκες της κοινωνίας και με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων των οικογενειών και των παιδιών ίδρυσε το Κέντρο Υποστήριξης παιδιού , εφήβου και οικογένειας.

Στόχος του Κέντρου αυτού είναι η διαχείριση της κρίσης της σύγχρονης εποχής με την παροχή ενός υποστηρικτικού πλαισίου για τα ίδια τα παιδιά και για τις οικογένειες τους. Συγκεκριμένα βασική επιδίωξη είναι μέσα από το πρόγραμμα αυτό, να ενδυναμωθεί η σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, μέσα από δραστηριότητες παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης, ώστε να επεξεργασθούν με ανώδυνο τρόπο και τη βοήθεια ειδικών, τη βιωμένη και ίσως ανεπεξέργαστη πραγματικότητα της οικονομικής και συναισθηματικής εξουθένωσης που προκαλεί η κρίση στα μικρά παιδιά και τους έφηβους. Επίσης να προαχθεί η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η εκπαίδευση, η συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες συνομηλίκων τους και ευρύτερα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 40 παιδιά ηλικίας 7-16 ετών, τα οποία με τη στήριξη ειδικών (ψυχολόγου, κοινωνικής λειτουργού, εργοθεραπευτή, εκπαιδευτικών) και εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να υποστηριχθούν σε προγράμματα:

-Δημιουργικής Απασχόλησης
-Ενισχυτικής Διδασκαλίας
-Άθλησης
-Εκπαίδευσης στους Η/Υ
-Ιατρικής περίθαλψης
- Ομάδες εφήβων
- Κοινωνικοποίησης
-Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Επιπλέον θα πραγματοποιείται πρόγραμμα καθημερινής σίτισης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και 5 παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα πλαίσια της συμπερίληψης.
Ο Μάρκος Μπόλαρης συνεχάρη την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Συλβάνα Καρασαββίδου για την πρόταση, την οργάνωση και την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής του Κέντρου Στήριξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας «ΘΕΤΙΣ».

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν από την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

 

ΑρχείοΝέων