Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές δεν ωφελεί ούτε τους παραγωγούς, ούτε τους καταναλωτές

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές, αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, λέγοντας πως «Οι προωθούμενες ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές, δεν λειτουργούν προς όφελος ούτε των παραγωγών και επαγγελματιών, ούτε των καταναλωτών, αλλά προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, υποβαθμίζοντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Είναι ξεκάθαρο πως οι διατάξεις αυτές δεν έχουν ως ζητούμενο το όφελος των καταναλωτών που αναζητούν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, αλλά έχουν ως στόχο την παράδοση της αγοράς στα ολιγοπώλια».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης, το Υπουργείο Ανάπτυξης χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς, αλλά με αποσπασματικές και ασαφείς διατάξεις, επιχειρεί για μία ακόμη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο να ρυθμίσει τους κανόνες λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

«Αντί το νομοσχέδιο να προτείνει ένα λειτουργικό και διαφανές πλαίσιο κανόνων και κριτηρίων προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα παθογένειας των λαϊκών αγορών, προωθεί ρυθμίσεις που είναι εξοντωτικές για την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των παραγωγών των λαϊκών αγορών».

ΑρχείοΝέων