Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Το σχέδιο μας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη “Κανείς άνθρωπος μόνος του”

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κα Χ. Παλιαδέλη, επισκέφτηκαν σήμερα την Γ’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και συζήτησαν με τον διευθυντή κ. Δ. Κανέλλο καθώς και με ιατρικό προσωπικό και ασθενείς , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» τόνισε πως «η διάλυση των δομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, σε συνδυασμό με την αδυναμία πρόσβασης χιλιάδων ανέργων και επαγγελματιών στις όποιες δομές απομένουν, είναι μια δραματική πτυχή της κοινωνικής κρίσης Η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει το άνοιγμα και λειτουργία όσων νοσοκομείων ή κέντρων Υγείας θελήσει να κλείσει το Υπουργείο. Εμείς ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να το πράξουμε. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση εδώ και δεκαετίες σ’ολόκληρη την Ευρώπη ασκεί την αρμοδιότητα της λειτουργίας των δομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας που βρίσκεται στη δίνη της κρίσης δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα κοινωνικού αποκλεισμού.» 

Ο κ. Μπόλαρης ανέλυσε το σχέδιο του συνδυασμού «συμμετέχω» για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ώστε να μην μείνει όπως είπε χαρακτηριστικά «κανείς άνθρωπος αβοήθητος». 

α. Αξιοποιώντας το νέο ΕΣΠΑ αναλαμβάνουμε την λειτουργία αρχικά μίας δομής πρωτοβάθμιας περίθαλψης ανά Περιφερειακή ενότητα, με στόχο την διεύρυνση σε περισσότερες δομές.
β. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου αναλαμβάνουμε τις υπάρχουσες δομές που εγκαταλείπει ο ΕΟΠΥΥ.
γ. Αξιοποιούμε το νέο ΕΣΠΑ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των νέων δομών της Περιφέρειας, καθώς και του προσωπικού. Όλα αυτά μέσα από το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας.
δ. Παρέχουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ως πάροχος υπηρεσιών.
ε. Παρέχουμε υπηρεσίες στους χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» είπε χαρακτηριστικά πως «Η πρότασή μας βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τους στόχους του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, και ιδιαίτερα από τον άξονα «για την καταπολέμηση της φτώχιας».Από εδώ εξασφαλίζουμε τους πόρους για την χρηματοδότηση των δομών πρωτοβάθμιας Υγείας που συγκροτεί η Περιφέρεια, μαζί με τα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών στον ΕΟΠΥΥ. Έτσι με σχέδιο και πρόγραμμα απαντούμε στα μεγάλα προβλήματα. Με καινοτόμα δράση δημιουργούμε την Περιφέρεια που έχουν ανάγκη οι πολίτες.»

ΑρχείοΝέων