Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκου Μπόλαρη στη Γιορτή Μελιού 2016 στην Κάλυμνο

Αγαπητές φίλες/ Αγαπητοί φίλοι
Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τις εκδηλώσεις της φετινής "Γιορτής Μελιού 2016" που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θυμαρίσιου Μελιού της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου "Θυμαρίτης".

Ανάλογες συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία, εκτός από τον εορταστικό χαρακτήρα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί μεταξύ των μελισσοπαραγωγών και να γνωρίσει το κοινό τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και των παραγώγων του. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εντάξει στο σχεδιασμό της πολιτικής του μέτρα προστασίας και ανάδειξης του ποιοτικού μελιού και εντατικοποίησης των ελέγχων για τον εντοπισμό φαινομένων νοθείας και υποβαθμισμένων ποιοτικά προϊόντων που εισάγονται ή διακινούνται στη χώρα μας. Παράλληλα στις επικείμενες δράσεις ανάπτυξης επιχειρηματικών προτάσεων, όπως στο LEADER, πρόγραμμα ανάπτυξης Αγροτικής Υπαίθρου, παρέχονται χρηματοδοτικά εργαλεία και ενισχύσεις για όσους επεξεργάζονται επιχειρηματικά σχέδια που μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες πρακτικές επαγγελματικής δραστηριοποίησης στον τομέα της παραγωγής ή μεταποίησης. Ανάλογες ευκαιρίες θα υπάρξουν με τις επικείμενες προκηρύξεις του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Το μέλι μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στην παραγωγή ποιοτικών, επώνυμων προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι στη διάθεσή σας για να οργανώσουμε από κοινού δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας στον αγροδιατροφικό τομέα. 

Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας αυτή που οργανώνετε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σας εύχομαι ολόψυχα κάθε ευόδωση των προσπαθειών σας

Με εκτίμηση

Μάρκος Μπόλαρης 

Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 

ΑρχείοΝέων