Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη στο 7ο Φεστιβάλ Πατάτας στη Νάξο

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Χαιρετίζουμε το 7ο Φεστιβάλ Πατάτας που αναδεικνύει την ποιοτική αξιώτικη πατάτα και συγχαίρουμε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για τη διοργάνωσή του. Η Νάξος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά νησιά για τον πρωτογενή τομέα με σημαντική παραγωγή ποιοτικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής σε σχέση με την έκτασή του. Η Πατάτα της Νάξου, η Γραβιέρα, το Αρσενικό, τα κηπευτικά, το κρασί, οι ασκούδες ελιές, το λάδι, τα εσπεριδοειδή, η ρακί και το διάσημο λικέρ κίτρο Νάξου.

Η Νάξος έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το πρότυπο για την αναγκαία αλλαγή κατεύθυνσης η οποία περιλαμβάνει το χτίσιμο μιας ισόρροπης και βιώσιμης σχέσης μεταξύ του αγροδιατροφικού πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό στη χώρα μας. Το νησί αποτελεί μια μικρογραφία της χώρας και μια πρόκληση για να παράγουμε τυποποιημένα, πιστοποιημένα ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα, τέτοια ώστε να διεκδικούν επάξια θέσεις στα καλύτερα και ακριβότερα ράφια των διεθνών αγορών, με πρεσβευτές τους χιλιάδες τουρίστες που προτιμούν το νησί. Η μοναδική φύση και βιοποικιλότητα της Νάξου, η παράδοση και η αγάπη των παραγωγών για τα προϊόντα τους συνιστούν παράγοντες εξασφάλισης επιτυχίας στο ως άνω εγχείρημα. 

Εύχομαι καλή επιτυχία στο φεστιβάλ και συγχαίρω τους διοργανωτές για την ωραία πρωτοβουλία ανάδειξης της Πατάτας και των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Νάξου.

ΑρχείοΝέων