Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Χρειάζεται περιφερειακή συνείδηση και στοχευμένες παρεμβάσεις για την προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το όραμά του για την Κεντρική Μακεδονία ανέπτυξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης στην εκπομπή "Από το Ε μέχρι το Χ" στην τηλεόραση ΔΙΟΝ, με τους δημοσιογράφους Εύη Μιχωλού και Χρήστο Χατζημίση. Ο κ. Μπόλαρης υποστήριξε την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να ενισχυθούν η επιχειρηματικότητα και η κοινωνική συνοχή. 
 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, υπογράμμισε ότι μία δυναμική πολιτική πρόταση για τον τουρισμό θα σημάνει δημιουργία θέσεων εργασίας και παραγωγή χρήματος για τον τόπο. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε προορισμό τριημέρου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αν αξιοποιηθούν σωστά η γεωστρατηγική θέση της, το λιμάνι της που συνιστά άνοιγμα στα Βαλκάνια, αλλά και η άμεση πρόσβαση στα «διαμάντια» των γύρω νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είναι χαρακτηριστικά το Δίον, η Βεργίνα και η Πέλλα, το σχολειό του Αριστοτέλη, το Άγιο Όρος και η Αμφίπολη. 

Καταλήγοντας, ο Μάρκος Μπόλαρης επεσήμανε πως χρειάζεται περιφερειακή συνείδηση και στοχευμένες παρεμβάσεις, για να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία ιστορία, αρχαιολογία, φιλοσοφία και τον πολιτισμό που έχει να επιδείξει η Κεντρική Μακεδονία.

ΑρχείοΝέων