Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση από το περιφερειακό συμβούλιο

Αιτία η άρνηση του προεδρείου να συζητηθεί το θέμα με τις λαϊκές αγορές και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή.

Ο επικεφαλής της παράταξης Μάρκος Μπόλαρης αποφάσισε την αποχώρηση, καταγγέλλοντας μάλιστα προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος, παρότι ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν αυτός που έκανε ανακοινώσεις για το θέμα.

Παρότι ο κανονισμός του περιφερειακού συμβουλίου δεν προβλέπει συζήτηση επί ανακοινώσεων και παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση θα μπορούσε να φέρει έστω και την τελευταία στιγμή το θέμα ως κατεπείγον και να γίνει η συζήτηση, οι παριστάμενοι μπλέχτηκαν στις διαδικασίες και ξέχασαν την ουσία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Αντώνης Μπάμιατζης, προσφέρθηκε να κάνει ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί ή όχι το θέμα, αλλά κι αυτή… ξεχάστηκε όταν επικράτησε ένταση και διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση για την άρνηση του προεδρείου να μπει στη διαδικασία της συζήτησης.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε το θέμα «ανύπαρκτο» για την Περιφέρεια και διευκρίνισε ότι «υπάρχει η υπόθεση 69 αδειών του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών από το 2011, που είναι υπό έρευνα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά απολύτως αρμοδιότητα ελέγχου. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του εισαγγελέα και του Σώματος Επιθεωρητών, έχω ζητήσει και εγγράφως, θα επιληφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και θα ενημερωθούμε κι εμείς. Το πόρισμα θα πάει στο υπουργείο και αυτό θα αποφασίσει για ανάκληση των αδειών που τυχόν είναι παράνομες».

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή, ο πολιτικός του προϊστάμενος τόνισε ότι «ήταν λάθος η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος αναγνώρισε το λάθος του. Από κεκτημένη ταχύτητα υπέπεσε σε φραστικά λάθη, αφού ο ίδιος δεν έχει καν την εποπτεία του Οργανισμού, που είναι στον περιφερειάρχη».

ΑρχείοΝέων