Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Μπόλαρης: Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν για το νερό!

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και οι πολίτες πρέπει ν' αποφασίσουν για την ιδιωτικοποίηση ή την παραμονή του κάτω από δημόσιο έλεγχο.

Την ανάγκη να αποφασίσουν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος για το αν το νερό θα ιδιωτικοποιηθεί ή θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, τόνισε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσαν οι δήμαρχοι ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, εν όψει του δημοψηφίσματος για το νερό.

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, πρώτιστο για την καθημερινή μας ζωή, και δεν μπορεί να είναι είδος προς πώληση. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των δήμων και στο κίνημα 'SOSτε το Nερό' που έχει αναπτυχθεί στην Θεσσαλονίκη, για να διασωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας ενός τόσο πολύτιμου αγαθού. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα και να εκφράσουν την άποψή τους», σημείωσε αρχικώς ο κ Μπόλαρης.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης "συμμετέχω" χαιρέτησε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα που πήρε η περιφερειακή ένωση δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το κίνημα 'SOSτε το Νερό’, ως μια πρωτοβουλία που συνιστά πρόσκληση δημοκρατίας.

«Αναφέρεται στην ουσία αυτού που λέμε αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης και κατέληξε πως «καλούνται οι πολίτες που χρησιμοποιούν αυτό το κοινωνικό αγαθό, το νερό, για να πάρουν μια μεγάλη απόφαση. Να τοποθετηθούν στο θέμα της ιδιωτικοποίησης ή της παραμονής του κάτω από δημόσιο έλεγχο. Δείκτης στην απόφαση αυτή μπορεί να είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οι ευρωπαϊκοί λαοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν το νερό κάτω από τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Τα λίγα πειράματα που έγιναν για ιδιωτικοποίηση του νερού απέτυχαν και το νερό ξαναπέρασε κάτω από τον δημόσιο έλεγχο».

ΑρχείοΝέων