Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Επίσκεψη του πρώην Αναπλ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη στο Συνεταιρισμό Καλαβρύτων

Το τυροκομείο της Ένωσης του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, επισκέφτηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Μετά την επίσκεψή του, αναφέρθηκε στην ποιότητα της ελληνικής φέτας, που παράγεται από το μια ανώτερη πρώτη ύλη το γάλα, χάρη στην μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης.

Συγκεκριμένα τόνισε:

"Η ΦΕΤΑ ως συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής αγροδιατροφής, ως ποιοτικό αποτέλεσμα της συνεργασίας του Έλληνα κτηνοτρόφου και τυροκόμου, ως προϊόν εξαιρετικής ποιότητας χάρη στην μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης που μας δωρίζει την ανώτερη πρώτη ύλη, το γάλα.

Την ΦΕΤΑ, ως μοναδικό προϊόν οφείλουμε να αναδείξουμε και να την προστατεύσουμε, τιμώντας τους ανθρώπους που 365 μέρες το χρόνο παλεύουν για την παραγωγή, τους κτηνοτρόφους που δικαιούνται ανταμοιβής, με τιμή στο γάλα αντίστοιχη της υψηλής ποιότητας που παραδίδουν.

Η ΦΕΤΑ σήμερα απειλείται πρώτα από τους κακοήθεις, που δεν σέβονται τους όρους παραγωγής ΠΟΠ, παραβιάζοντας όρους σύνθεσης και προέλευσης γάλακτος, υποκύπτοντας στη σφαλερή πρακτική ανταγωνισμού με τα ανώνυμα λευκά τυριά, θέτοντας σε διακινδύνευση τις εξαγωγές και την διεθνή φήμη του προϊόντος και την αξίωση για αντίστοιχη τιμή στην παγκόσμια αγορά, συρρικνώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τις τιμές στο ποιοτικό ελληνικό γάλα, οδηγώντας κοπάδια αιγοπροβάτων στη σφαγή, αφού προσφέρουν τιμές κατώτερες του κόστους παραγωγής, καταστρέφοντας εν τέλει την κτηνοτροφική οικογένεια και την γαλακτοπαραγωγικη βάση της χώρας.

Ας σοβαρευτούμε.

Είναι η ώρα των αρμόδιων υπηρεσιών για σοβαρή ελεγκτική λειτουργία προστασίας της φέτας, άρα της προέλευσης της πρώτης ύλης και της τιμής στο γάλα και συνεπώς προστασίας του Έλληνα κτηνοτρόφου και του υπεύθυνου τυροκόμου.

Για την δημιουργία ενός νέου παραγωγικού προτύπου στην πατρίδα μας, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, εστιάζει στην ποιότητα του προϊόντος, αξιοποιεί την καινοτομία, έχει ανοιχτούς ορίζοντες κι ανταγωνίζεται στις πιο απαιτητικές διεθνείς αγορές."


Δείτε τα σχετικά tweet από το λογαριασμό του:

"Στο τυροκομείο του Συνετ. Καλαβρύτων βιώνεις την ΦΕΤΑ ως κορυφαίο προϊόν μας, αισθάνεσαι την ποιότητα πρώτης ύλης του γάλακτος που παράγουν οι κτηνοτρόφοι του Χελμού, την ποιότητα & συνέπεια παρασκευής, καταλαβαίνεις ότι η ΦΕΤΑ δικαιούται ξεχωριστή τιμή γιά τη μοναδική ποιότητα!"

"Σ' ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, προτεραιότητα η διασφάλιση των ποιοτικών μας προϊόντων, όπως η ΦΕΤΑ, άρα η διασφάλιση μοναδικής ποιότητας πρώτης ύλης και τελικού προϊόντος. Όσοι για ν' ανταγωνιστούν στη τιμή τα λευκά τυριά, παραβιάζουν τις προϋποθέσεις ΠΟΠ εγκληματούν"

 pop1  pop2

ΑρχείοΝέων