Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

ΕΘΝΟΣ: Η οργή του Μπόλαρη

Στήλη της Βούλας Κεχαγιά στην Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Πολλά ακουστήκαν στη βουλή κατά την πρεμιέρα της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Λίγο ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαίού λίγο τα παραμυθία χωρίς λύκο λίγο οι νοικάρηδες της εξουσίας και η συζήτηση έγινε ελκυστική και ζουμερή.
 
Η συνεδρίαση όμως είχε και ουσία και βάθος. Ειδικά όταν έφτασε στο υπό αναθεώρηση άρθρο 86 και στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η κυβέρνηση επιμένει στη βαρύτητα των αλλαγών και συγχρόνως εκτιμά ότι ζορίζει τη ΝΔ που κατά βάθος θα ήθελε πολύ να αποφύγει την τροποποίηση του.
 
Θεωρεί επίσης ότι η σχετική συζήτηση αποκαλύπτει την αχίλλειο πτέρνα του ΚΙΝΑΛ μολονότι και η δική του πρόταση επικεντρώνεται στο να ισχύουν για τους υπουργούς οι παραγραφές που ισχύουν για όλους τους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός καθόλου τυχαία ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά να ζητήσει συγνώμη για τις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Όμως τόσο η ίδια όσο και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος της σχολίασαν πως ήταν το ΠΑΣΟΚ τότε που έστειλε στον εισαγγελέα τον Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των υποβρυχίων. Ισχύει.
 
Όπως επίσης ισχύει πως όσα ειπώθηκαν από συγκεκριμένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής του 2013 προκάλεσαν την οργή του σημερινού υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη.
 
Για την ιστορία ως βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ ο Μπόλαρης είχε οριστεί πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τα υποβρύχια. Θυμάται όμως, και αυτό τονίζει στους συνομιλητές του, ότι εκείνη την περίοδο, αν και βρήκε τρανταχτές αποδείξεις για τον πρώην υπουργό, δέχτηκε πολλές εισηγήσεις για να μην πούμε πιέσεις στους διαδρόμους τόσο από βουλευτές του κόμματος του όπως και από άλλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κλείσει το θέμα με το σκεπτικό «κλέβουν όλοι και εσύ θα στείλεις στον Τσοχατζόπουλο φυλακή;»
 
Ο Μπόλαρης έστειλε το πόρισμα στον εισαγγελέα με πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στο τέλος, δε, του πορίσματος υπήρχε εξής αναφορά: Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και δεν ισχύει η ισότητα απέναντι στην ανομία
 
Τι ήταν όμως αυτό που πραγματικά εξόργισε τον υφυπουργό; Το γεγονός, όπως λέει, πως πρώην σύντροφοι του που τον έχουν εξυβρίσει δημοσίως για προσωπικούς και για πολιτικούς λόγους τον μνημόνευσαν για να ‘χτίσουν’ επιχειρηματολογία. «Φέρτε μου δηλώσεις εκείνης της περιόδου υπέρ της δουλειάς της Προανακριτικής» προκαλεί, αφήνοντας υπονοούμενα για ουκ ολίγους.

ΑρχείοΝέων