Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μόνο η αρχή

Δήλωση του Μάρκου Μπόλαρη που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα karfitsa.gr στις 27-8-2018

Η έξοδος από τα μνημόνια, η επιστροφή στην Ιθάκη είναι μόνον η αρχή. Κρίσιμη και σημαντική στιγμή, ιστορική. Αντιμετωπίσαμε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες. Αδυσώπητη η μάχη οκτώ χρόνων. Ματώσαμε μα νικήσαμε.

Κι η νίκη αυτή, νίκη του ελληνικού λαού, όλων των Ελλήνων, που κερδήθηκε μ' αγώνες και θυσίες.

Αρκεί; Όχι!

Πρώτα απ' όλα πρέπει ν' αποκλείσουμε τον κίνδυνο του πισωγυρίσματος. Ν' αποκλείσουμε πισωγύρισμα σε λογικές και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην βαβυλώνια αιχμαλωσία της κρίσης και στον πολιτικό και στον οικονομικό χώρο.

Τώρα είναι ώρα όχι απλά η Ελλάδα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές ουσιαστικής εξόδου από την κρίση. Η πρόκληση παρούσα κι άμεση αφορά τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση ενός νέου παραγωγικού προτύπου στην πατρίδα.

Έχουμε και τις ανθρώπινες δυνάμεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να το πετύχουμε. Αξιοποιώντας το ισχυρότερο πλεονέκτημά μας που είναι η νέα γενιά των Ελλήνων, η πιο ταλαντούχα και προικισμένη γενιά με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες, εμπειρία του διεθνούς χώρου.

Έχοντας πλέον σαφές πρόταγμα ότι

η πορεία της Ελλάδας θα γίνει, πρέπει να χαραχτεί με προοδευτικό πρόσημο, με ανάπτυξη με δικαιοσύνη, με Δημοκρατία με εξουσία στην πολιτική, στους αιρετούς από τον λαό, contra στη διαπλοκή και τους επιτετραμμένους της.

Ισχυρή βούληση χρειαζόμαστε τώρα, λαός και κυβέρνηση, με σχέδιο κι αισιοδοξία,

Θα τα καταφέρουμε.

ΑρχείοΝέων