Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

«Ιδού, κύριε Πρόεδρε, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

Ο επικοινωνιολόγος του Mega Channel, ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco, Κ. Παναγόπουλος

Αθήνα


Ο ΣΕΓΑΣ διαφημιζε τις τελευταίες ημέρες τον αγώνα του επί κοντώ στο Ζάππειο ως «το ραντεβού των κορυφαίων του πλανήτη», κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά την ίδια ώρα εγκαινιάζει τη συνεργασία του με ορκωτούς λογιστές. Γιατί;

Ο αγαπημένος επικοινωνιολόγος του Mega Channel, ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco, Κώστας Παναγόπουλος, έχει ενθουσιασμό και ιδέες, ως νεοφερμένος στο χώρο του αθλητισμού.¨Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σχολιασε σχετικά για τον κ.Παναγόπουλο: «Ιδού, κύριε Πρόεδρε, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ» «Ιδού, κύριε Πρόεδρε, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

Επιδίωξή του είναι να φέρει το στίβο κοντά στην κοινωνία, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ο αγώνας του Σαββάτου στο επί κοντώ στο Ζάππειο είναι μέρος αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, όπως και το άλλο πρόγραμμα που εφαρμόζεται αυτή την περίοδο, το «Run Greece», δηλαδή λαϊκοί αγώνες δρόμου σε μεγάλες πόλεις, όπως την Κυριακή στα Ιωάννινα και κατόπιν στην Καστοριά (26 Μαΐου), το Ηράκλειο (16 Ιουνίου), την Πάτρα (29 Σεπτεμβρίου), τη Λάρισα (20 Οκτωβρίου).

Δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να τρέξουν 5.000 ή 10.000 μέτρα, με το αζημίωτο, αφού το δικαίωμα συμμετοχής αποτιμάται ανάλογα με την περίσταση, από 10 έως 20 ευρώ.
Καλά όλα αυτά, όμως ο αθλητισμός βασίζεται σε δύο στοιχεία, τα οποία οι κάθε λογής μεταρρυθμιστές σε κάθε περίπτωση οφείλουν να διαφυλάττουν ως κόρην οφθαλμού: σοβαρότητα και σεβασμός στη φιλοσοφία ή στην ιστορία κάθε αγωνίσματος. Ο σεβασμός έχει να κάνει κυρίως με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε σπορ, ειδικά αν μιλάμε για το στίβο.

Δεν μπορείς να βάλεις φέρ’ ειπείν το άλμα εις μήκος τώρα το καλοκαίρι σε κάποια πλαζ με άμμο, γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος οι αθλητές να εμφανιστούν με γυαλιά ηλίου και βατραχοπέδιλα.

Ο ΣΕΓΑΣ επιχείρησε να διαφημίσει τις τελευταίες ημέρες τον αγώνα του επί κοντώ στο Ζάππειο ως «το ραντεβού των κορυφαίων του πλανήτη», κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά την ίδια ώρα εγκαινιάζει τη συνεργασία του με ορκωτούς λογιστές.

Προφανώς για να απαντήσει διά πράξεων και όχι διά λόγων στο ζήτημα νομιμότητας, που έθεσε ο βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης στο Κοινοβούλιο, όσον αφορά την απ’ ευθείας ανάθεση της οργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ωραία τα «χάπενινγκ», όμως όποτε ο αθλητισμός εμπορευματοποιήθηκε, πήρε στραβό δρόμο...

Α.Μπ.

 

ΑρχείοΝέων