Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Μπόλαρης: Συντονιζόμαστε για να πατάξουμε το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων στις ντομάτες

Δεν είναι μόνο οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» ντομάτας από την Αλβανία και τα Σκόπια αλλά έχουμε καταγγελίες ότι αντίστοιχα φαινόμενα έχουν ξεκινήσει και με τα μήλα από τις γειτονικές χώρες. Αυτό ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, σε δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο και πρόσθεσε:

«Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «ελληνοποιήσεις» ουσιαστικά αθωώνουμε όλους αυτούς που εξαπατούν το καταναλωτικό κοινό. Γιατί το προϊόν που εμφανίζουν σαν ελληνικό δεν έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει το ελληνικό, πράγμα που σημαίνει ότι αδικούν και εξαπατούν τον καταναλωτή και όσον αφορά την ποιότητα και όσον αφορά την τιμή. Είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο της εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού.

Πριν μια εβδομάδα συναντήθηκα στο ΥπΑΑΤ με τις καταναλωτικές οργανώσεις. Θα επανέλθουμε γιατί θέλω την βοήθειά τους. Υπάρχουν συναρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ του ΕΦΕΤ και του ΣΔΟΕ και θα πρέπει όλες αυτές οι υπηρεσίες να έχουν ένα συντονισμό για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα. Και ο συντονισμός αυτός έχει ξεκινήσει. Χθες είχα μια συνάντηση και με τον επικεφαλής της οικονομικής αστυνομίας Ταξίαρχο κ. Μανώλη Πλουμή, με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα.

Και βέβαια βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τη δημιουργία καρτέλ στην αγορά των αγροτικών προϊόντων. Μίλησα με την εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Θεσσαλονίκη για να δούμε τον τρόπο που μπορούμε να βοηθήσουμε στο διοικητικό κομμάτι της έρευνας».


radiolasithi.gr

ΑρχείοΝέων