Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Ο Μ. Μπόλαρης παραδίδει απόψε την προεδρία «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου» στη Σάρτζα των ΗΑΕ

Σήμερα το βράδυ, η Αθήνα παραδίδει τη σκυτάλη της προεδρίας της Αθήνας ως «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου» (World Book Capital City) της UNESCO, στην πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η παράδοση θα γίνει από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος πραγματοποιεί εκεί διήμερη επίσκεψη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αρχίζει στις 19:30 (20:30 ώρα Ελλάδος) με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του World Book Capital City στην Πανεπιστημιούπολη της Σάρτζα. Θα ακολουθήσει στις 21:00, η τελετή κατά την οποία ο κ. Μπόλαρης θα παραδώσει την προεδρία του θεσμού, ενώ θα προηγηθεί συνάντησή του με τον Σεΐχη της Σάρτζα, Σουλτάν Αλ Κασιμί.

Χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Εξωτερικών εκφώνησε χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές, καθώς και το δικό του μήνυμα για τη σημασία και τους συμβολισμούς της παράδοσης-παραλαβής της «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου» και της επίδρασης αυτής στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

bolaris iae2 

bolaris iae45

Με αφορμή την επίσκεψή του στα ΗΑΕ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπόλαρης είχε χθες συνάντηση με τον Επίσκοπο Εμιράτων κ.κ. Γρηγόριο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, όπου συζητήθηκαν τρόποι για τη περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της ελληνικής κοινότητας και της εκκλησίας. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε επίσης ενημέρωση όσον αφορά τις θρησκευτικές εξελίξεις στη χώρα όπου αναπτύσσεται μια προσπάθεια για την προώθηση της ανεξιθρησκίας και της ανεκτικότητας.  

Χθες επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) του Ντουμπάι, με στόχο τον εμπλουτισμό των δράσεων στον πολιτιστικό τομέα τόσο από το ΤΕΓ όσο και από την ελληνική κοινότητα. 

Τέλος, ο κ. Μπόλαρης συναντήθηκε και με τον προϊστάμενο Γραφείου Οικονομικών κ Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Ντουμπάι, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΑρχείοΝέων