Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά της Χρυσής Αυγής

Ως «προσβολή της Ιστορίας μας» χαρακτήρισε την άνοδο της Χρυσής Αυγής - κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που χρησιμοποίησε αιχμηρό λόγο δίχως ωστόσο να την κατονομάσει.

Ο Κάρολος Παπούλιας παραθέτοντας την ιστορική καταγραφή ανέφερε ότι η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ τίμημα από το ναζισμό αναφέροντας πως «εδώ έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε» γι’ αυτό συνέχισε, «δε γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού», ενώ επεσήμανε την έλλειψη ιστορικής παιδείας που την χαρακτήρισε «τύφλωση» για τη νέα γενιά.

Ο ύπατος άρχοντας της χώρας, με αφορμή την έκφραση σεβασμού προς τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων βρήκε αφορμή για να εξαπολύσει σαφή αιχμή προς τη Χρυσή Αυγή υπογραμμίζοντας ότι «η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα δεν εκφράζεται με κραυγές, με επίδειξη ή με κομπασμούς. Είναι μια εσωτερικευμένη δύναμη που αποδεικνύεται στην πράξη με έργα, όχι με λόγια».

ΑρχείοΝέων