Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΠΟΛΑΡΗ" ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Στην Πιερία βρέθηκαν πριν μερικές μέρες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που ηγείται ο Μάρκος Μπόλαρης, φιλοξενούμενοι από τους τοπικούς περιφερειακούς συμβούλους, Γρηγόρη Παπαχρήστο και Νίκο Παπανικολάου. 

Συγκεκριμένα διέμειναν σε ξενοδοχείο του Λιτοχώρου και στις δύο μέρες της παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Όλυμπο, τη μονή του Αγίου Διονυσίου, όπου συναντήθηκαν και με τον ηγούμενο Μάξιμο, να γευματίσουν στο καταφύγιο του Σταυρού, να επισκεφθούν  το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου και να  παρακολουθήσουν  εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης  συζήτησαν για το μέλλον της παράταξης,  εν όψει των  αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου 2014, σε συνδυασμό με τις νέες πολιτικές ανακατατάξεις.
Στη σύσκεψη που διήρκησε ώρες, τέθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τη στάση της παράταξης στις επικείμενες εκλογές,   για τις πολιτικές  προθέσεις του κ. Μπόλαρη  μετά την ανεξαρτητοποίηση του ως βουλευτής  και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές.
Ο Μάρκος Μπόλαρης μίλησε για την απόσταση που τον χωρίζει από την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για την αντίθεσή του με την κυβερνητική πολιτική, για την  έλλειψη στρατηγικής στην περιφέρεια, για την ανάγκη  δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα με βάση τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς  Άφησε τέλος να νοηθεί ότι θα είναι παρών στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Τις απόψεις τους κατέθεσαν και οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι, σημειώνοντας την θετική έως τώρα παρουσία της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο, επισημαίνοντας όμως την κρίσιμη θέση της  σε σχέση με τις νέες πολιτικές ανακατατάξεις, τη στάση του επίσημου ΠΑΣΟΚ  και τις συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Επικράτησε τελικά η άποψη πως η παράταξη θα πρέπει να έχει αυτόνομη  αυτοδιοικητική παρουσία και να είναι ανοιχτή σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που πιστεύουν και αγωνίζονται για την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, την ενδυνάμωση και την αυτοτέλεια  των περιφερειών.                  
Συμφωνήθηκε τέλος να ακολουθήσει σύντομα δεύτερη συνάντηση,  με συγκεκριμένη θεματολογία.                                                      

Με τον κ. Μπόλαρη και τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους, είχε εθιμοτυπική συνάντηση η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία παρακολούθησε  τις  παραστάσεις του Φεστιβάλ στο αρχαίο θέατρο και  συνέφαγε μαζί τους  σε ταβέρνα του Δίου. Παρούσα ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Μαρία Τσιμήτρη.Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που συνοδεύονταν και από τις συζύγους τους, αποχώρισαν από την Πιερία κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τις ομορφιές της. Ιδιαίτερα κολακευτικά μίλησαν για το Φεστιβάλ Ολύμπου, για τον πλούτο αλλά κυρίως την ποιότητα των εκδηλώσεων του.

ΑρχείοΝέων