Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Ολοκλήρωση εκδήλωσης για ελαιοκομία Ηπείρου

Tην έναρξη κήρυξε ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της ποιοτικής αξιοποίησης των ελαιοκομικών προϊόντων.

Στο Α' πάνελ συμμετείχαν οι πολιτικοί Τασούλας Κωνσταντίνος βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων, Τζουμάκας Στέφανος πρ. υπουργός Γεωργίας ΠΑΣΟΚ, Τσίρκας Βασίληςβουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ, Κασαπίδης Γιώργος βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Αγροτικού ΝΔ. Δυστυχώς, ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό ζήτημα δεν επέτρεψε στον αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο αγροτικού, Ιωάννη Κατέρη να παρευρεθεί, η ομιλία του όμως διαβάστηκε από τον επίκουρο καθηγητή ΤΕΙ Ηπείρου, Ιωάννη Τσιρογιάννη.

Όλοι οι παραπάνω ομιλητές τοποθετήθηκαν και δευτερολόγησαν στο ερώτημα "Ποιά θα ήταν η συμβουλή σας σε έναν νέο αγρότη, αλλά και σε έναν μέσης ηλικίας. Πως θα μπορούσατε να τον βοηθήσετε;"

► Επακολούθησε μια σύντομη επισήμανση των κινήτρων και των στόχων του βιβλίου"Προοπτική ανάπτυξης της ελαιοκομίας της Ηπείρου στο πλαίσιο της ανοικτής αγοράς της Ελλάδας και του κόσμου" από τον συγγραφέα του, Βασίλη Ζαμπούνη.

► Στο Β' πάνελ συμμετείχαν ο καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου, γεωπόνος Γιώργος Μάνος που είχε επίσης συνεργαστεί για την συγγραφή του βιβλίου, ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Πρέβεζας και πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου και Νήσων, Γάτσιος Αναστάσιος, ο καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εδαφολόγος Παντελής Μπαρούχας, ο χημικός της εταιρείας Intercomm Foods, Νίκος Κολιός και ο διευθυντής του συνεταιρισμού Θεσπρωτίας, αντιπρόεδρος της COGECA και μέλος του ΔΣ της GAIA Eπιχειρείν, Βασίλης Παρόλας.

Όλοι τοποθετήθηκαν και δευτερολόγησαν με ιδιαίτερα κρίσιμες επισημάνσεις στο ερώτημα "Ποιές είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στη δουλειά σας και τι είδους μέτρα υποστήριξης χρειάζεστε;"

Η εκδήλωση έκλεισε όπως είχε προγραμματιστεί με ερωτήσεις από το ακροατήριο και ένα κέρασμα από τοπικά προϊόντα της Ηπείρου και από το Παντοπωλέιο της Μεσογειακής Διατροφής. Η γαλακτοβιομηχανία Μπάφας μας θύμισε τι σημαίνει πραγματική φέτα, οι εταιρείες Paragaea,  Intercomm Foods και  Philipos Flavoursφρόντισαν για μια μεγάλη ποικιλία επιτραπέζιων ελιών και έξτρα παρθένων ελαιολάδων, μαζί με ρίγανη από την Άρτα, ψωμί επιλεγμένο από την αγορά της οδού Αθηνάς, όλα αυτά συνοδευόμενα από άφθονο τσίπουρο της Ποτοποιΐας Γάτσιος.

Πηγή : http://www.olivenews.gr

ΑρχείοΝέων