Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Προώθηση τυποποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές

  • Ορθή χρήση του νερού με την κατασκευή υδατοφραγμάτων
  • Πρωτοπορία στη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα
  • Προώθηση τυποποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη με Κρήτες Δημάρχους.αγροτικών Δήμων του νησιού.
 

Πρόκειται για τους δημάρχους Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη, Σητείας, Θεόδωρο Πατεράκη, Φαιστού, Γιώργο Αρμουτάκη, Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη, που έθεσαν τα θέματα της συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος, της ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, των αρδευτικών δικτύων, της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, αλλά και των βοσκοτόπων.

Ο Κρητικής καταγωγής Υπουργός, περιέγραψε τους στόχους της νέας ηγεσίας του Υπουργείου που, όπως είπε, χωρίς να είναι υπεύθυνη για τα λάθη του παρελθόντος καλείται να διαχειριστεί μια δυσχερή κατάσταση. Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε στους δημάρχους της Κρήτης ότι, με τη συνεργασία των Δήμων, μπορεί μέσα από στοχευμένες και πρότυπες δράσεις να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα που θα καλυφθούν από άνεργους νέους.

Ο Υπουργός δήλωσε ακόμα ότι η Κρήτη μπορεί να γίνει πρωτοπόρα στη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, όπως επίσης στην προώθηση τυποποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Αναφορικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε ότι οι γεωτρήσεις και έργα μεγάλων φραγμάτων όπως του Αποσελέμη ανήκουν στο παρελθόν και το μέλλον ανήκει στην κατασκευή μικρών λιμνοδεξαμενών. Δεσμεύτηκε, δε, για την ορθή χρήση του νερού με την κατασκευή αρδευτικών δικτύων στις περιοχές του Οροπεδίου Λασιθίου, της Σητείας και της Μεσαράς.

Στόχος των έργων, όπως ανέφερε στους δημάρχους ο Υπουργός, είναι να σταματήσει η διαρροή του πολύτιμου βρόχινου νερού στη θάλασσα που θα διασφαλίσει την επαρκή άρδευση των καλλιεργειών της Κρήτης, ενώ σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνδράμει η Αυτοδιοίκηση με την συνεργασία των αγροτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου, Απόστολος Λουλουδάκης.

www.efimeridaki.gr

ΑρχείοΝέων