Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Στα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ευόσμου από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Τα εγκαίνια της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στον Εύοσμο, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και πλήθος κόσμου που υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των ΤΟΜΥ στη δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη από όπου ξεκινά η λειτουργία τους, αντιμετωπίζοντας έτσι ελλείψεις και διακρίσεις δεκαετιών εις βάρος αυτής της περιοχής. Εκεί βρίσκεται και η δεύτερη μονάδα ΤΟΜΥ, στο δήμο Παύλου Μελά, που εγκαινιάστηκε στη συνέχεια από τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό. 

Το νέο σύστημα φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο παροχής εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, κάτι που έλλειπε από την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο, που περιλαμβάνει τη δημιουργία 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας, ενώ τόνισε ότι: «οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ. Έχουμε φιλόδοξο σχεδιασμό να υλοποιήσουμε αυτό που δεσμευθήκαμε. Αυτό δεν υλοποιείται σε μία εποχή που το δημόσιο χρήμα τρέχει απ' τα μπατζάκια μας. Υλοποιείται σε μία περίοδο δημοσιονομικής στενότητας. Αλλά είμαστε σε θέση να πούμε ότι πετύχαμε εκεί που άλλοι απέτυχαν».

(πηγή: Voria.gr)

ΑρχείοΝέων