Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Μπόλαρης: Συμφωνήθηκε η ίδρυση Γραφείου Εταιρικής Σχέσης της UNICEF στην Ελλάδα

Εντός του Απριλίου, θα οριστικοποιηθεί, δι΄ανταλλαγής επιστολών, η ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας – UNICEF για την ίδρυση Γραφείου Εταιρικής Σχέσης του Οργανισμού, με τελικό στόχο την υπογραφή Συμφωνίας Έδρας. Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, σε ιδιαίτερα καλό κλίμα,  ο υφυπουργός εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης με την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF, αρμόδια για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία κα Ασφάν Καν και συνεργάτες της.

 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συνάντηση πραγματοποιήθεκε σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας, την προηγούμενη ημέρα, του κλιμακίου της UNICEF με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιους για την εξέταση του αιτήματος της UNICEF περί ίδρυσης Γραφείου Εταιρικής Σχέσης στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην ενεργό παρουσία της UNICEF στην Ελλάδα και εξέφρασε την αναγνώριση της ελληνικής Κυβέρνησης για τη συμβολή του Οργανισμού στην προστασία των ανηλίκων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγόπουλων.

Η κα Καν από την πλευρά της μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την αποδοχή που χαίρει η UNICEF στην Ελλάδα και την υποστήριξη της δράσης της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ίδρυση Γραφείου Εταιρικής Σχέσης θα ενισχύσει τη συνεργασία του Οργανισμού με τα Ελληνικά υπουργεία που εμπλέκονται στη διαχείριση αναγκών των ανηλίκων στη χώρα μας, εντάσσοντας σε αυτήν κατάλληλα προγράμματα που θα αναβαθμίσουν τις ήδη αποτελεσματικές  εθνικές διαδικασίες καταγραφής, εντοπισμού και εκπαίδευσης ανηλίκων προσφύγων στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΑρχείοΝέων