Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Χρηματοδότηση και τεχνογνωσία υποσχέθηκε ο Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Vytenis Andriukaitis για την οζώδη δερματίτιδα στην Ελλάδα, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστό

Συνάντηση για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας με τον Επίτροπο Vytenis Andriukaitis, αρμόδιο για την Υγεία και Ασφάλεια Τροφίμων, είχαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης.

Ειδική αναφορά έγινε στο φλέγον θέμα της εισόδου στην Ελλάδα (και για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος) της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, ενός θανατηφόρου νέου νοσήματος.

Τόσο η πολιτική ηγεσία του ΥΠAΑΤ όσο και ο Επίτροπος της Ε.Ε. σημείωσαν την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών της χώρας και των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το θέμα.

Ο κ. Αποστόλου κατέθεσε τις δράσεις που πραγματοποιεί το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου, σε αντίξοες, όπως είπε, συνθήκες και ζήτησε την ουσιαστική αρωγή της Ε.Ε. στις προσπάθειες αυτές.

Ο Επίτροπος δεσμεύθηκε ότι η Ε.Ε. θα στηρίξει με πόρους και τεχνογνωσία τις ελληνικές αρχές στο δύσκολο έργο τους.

Οι ελληνικές αρχές θα καταθέσουν το επόμενο διάστημα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της νόσου και τη δημιουργία συστήματος πρόληψης των ζωωνόσων, με κύριο άξονα την προμήθεια των απαραίτητων εμβολίων απευθείας από την Ε.Ε.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (DG SANTE) της Ε.Ε., στελέχη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ Νίκος Στουπής και Χαράλαμπος Κασίμης, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας.


alpha965.gr

ΑρχείοΝέων