Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Δημοσιεύματα

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Πάνος Κουρουμπλής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας παρευρίσκονται στη διυπουργική επιτροπή για την προώθηση θεμάτων Κοινωνικής και Οικονομικης Ανάπτυξης της Θράκης.

H αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, για την αγροδιατροφή και τις προοπτικές του νέου αναπτυξιακού νόμου, στο συνέδριο του Economist.
Στο συνέδριο παρευρέθη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης

Ο Aναπληρωτής Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, επισήμανε ότι η δουλειά που γίνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι καινοτόμα και πρόσθεσε ότι το Πρακτορείο "επιμένει" στην εγκυρότητα. Για το "Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη" σημείωσε ότι έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή, καθώς λειτουργεί ως αντίδοτο στην υπερσυγκέντρωση των μέσων στην Αθήνα. Υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι "εθνικό κέντρο και ως τέτοιο πρέπει να λειτουργεί" και μια τέτοια ιστοσελίδα μπορεί να είναι εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια.

Tην έναρξη κήρυξε ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της ποιοτικής αξιοποίησης των ελαιοκομικών προϊόντων.

Από το μικρό της σπίτι η 82χρονη Παναγιώτα Βασιλειάδου, παρατήρησε εκατοντάδες πρόσφυγες να παρακαλούν για τρόφιμα ώστε να ταΐσουν τα παιδιά τους ή καθαρό νερό για να κάνουν ντους και να πλύνουν τα ρούχα τους. Όντας η ίδια κόρη Ελλήνων προσφύγων, που εγκατέλειψαν την Τουρκία στην ανταλλαγή πληθυσμών κατά την διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου το 1919-1922, αυτές τις μέρες κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει το τελευταίο κύμα των προσφύγων, παρέχοντας τους τρόφιμα και ρούχα.
 
Η ακριτική Ειδομένη αποτελεί το σπίτι για 150 ανθρώπους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι. Είναι η μάρτυς της μεγάλης εισροής του ενός εκατομμυρίου περίπου μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι έχουν εισρεύσει στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο.
 
ΠΗΓΗ: United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) - Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Previous Next

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έγινε η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Πολιτικού Αρχείου των Ελλήνων του Πόντου (1916-1924), το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 5.000 πρωτότυπα έγγραφα, βιβλία, πρακτικά συνεδριάσεων και άλλα ντοκουμέντα του Εθνικού Συμβουλίου του Πόντου, που επιδίωκε τη δημιουργία αυτόνομου κράτους των Ελλήνων του Πόντου.

Previous Next

Το βιβλίο «Στους δρόμους του Μίκη, η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει Θεοδωράκη».
Οι δημιουργοί, Καλλιόπη Βέττα και Γιάννης Κ. Ιωάννου.
Οι εκδόσεις Εύμαρος.

Three American graduate business students visited Greece last year as part of their university’s “Global Challenges” program. They met a Greek winemaker who produces a sparkling wine and together, developed a plan to bring the product to the United States market. Nikos Kavounis, founder of Oinovation (“innovation” and “oinos,” the Greek word for wine) was challenged on how to introduce and market his saffron-infused Chimera sparkling wine to the vast North American market. He connected with Kristina Friar, Matt Guise, and Jonathan Stoffer— three students at Virginia Commonwealth University’s executive MBA program while they visited a business incubator in Greece during a school-sponsored trip to connect with entrepreneurs and startups.

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκου Μπόλαρη στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα:

«Οι παρεμβάσεις του Υπουργείου, τόσο οι νομοθετικές όσο και οι κανονιστικές, λαμβάνονται πάντα μέσα στον πραγματικό χρόνο και κάτω από τις παρούσες οικονομικές-κοινωνικές συγκυρίες της χώρας και ειδικότερα της κατάστασης στον παραγωγικό τομέα.

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη στην εφημερίδα Ύπαιθρο Χώρα και τη δημοσιογράφο Νατάσα Φραγκούλη.

"Στόχος του υπουργείου είναι τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να μπουν στα ακριβότερα ράφια της αγοράς, παίρνοντας την τιμή που αντιστοιχεί στην ποιότητά τους.

Στις προθέσεις του υπουργείου είναι η διοργάνωση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό με διεπαγγελματικές οργανώσεις και επιμελητήρια και τους αντίστοιχους φορείς σε διάφορες χώρες για την προώθηση των εγχώριων προϊόντων 

Mε πρεσβευτές το ελαιόλαδο, τη φέτα,  το μέλι και τα ελληνικά «superfoods»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Μπόλαρης, εξηγεί στην «ΥΧ» πώς οι πρόσφατες επαφές με κορυφαίους ξένους διπλωμάτες μπορούν να λειτουργήσουν ως διαβατήριο εξωστρέφειας για την ελληνική πρωτογενή παραγωγή  

της Νατάσας Φραγκούλη

Η Επιτροπή ενέκρινε την προσθήκη μιας νέας Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης από την Ελλάδα: «Σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης» (Stafida Soultanina Kritis, ΠΓΕ), αποξηραμένα σταφύλια που καλλιεργούνται στην Κρήτη. Η ονομασία αυτή προστίθεται στον κατάλογο των ήδη προστατευμένων προϊόντων (ΠΟΠ) τα οποία ξεπερνούν τα 1.310. 

Η σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης ΠΓΕ παράγεται σε ολόκληρη την Κρήτη και στα κοντινά νησιά που βρίσκονται νότια και βόρεια της εν λόγω νήσου. Η Κρήτη έχει μεσογειακό κλίμα (θερμά και ξηρά καλοκαίρια καθώς και ήπιους και βροχερούς χειμώνες). Υπάρχουν, δηλαδή, οι ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια σταφυλιών. Η σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Σουλτανίνα τα οποία καλλιεργούνται στο νησί και συγκομίζονται από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αμέσως μετά τη συγκομιδή, πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραγωγή ενός υγιούς αποξηραμένου προϊόντος. Το χρώμα της σταφίδας κυμαίνεται από ξανθό έως καφέ και η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 75 %. Το βάρος κάθε σταφίδας αυτής της ποικιλίας ποικίλλει από περίπου 0,6 έως 0,3 γραμμάρια. Η σουλτανίνα ως ποικιλία σταφυλιού απέκτησε οικονομική σημασία μετά το 1922, όταν έφτασαν στην Κρήτη πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, μεταφέροντας την αμπελουργική τεχνογνωσία τους.

ΑρχείοΝέων