Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Απάντηση Γραφείου Τύπου Μάρκου Μπόλαρη σε σημερινό αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα εφημερίδας

Γραφείο Τύπου Μάρκου Μπόλαρη:

Για το σημερινό πρωτοσέλιδό της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που υιοθετεί το δόγμα : «Όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει… τόσο το χειρότερο για την αλήθεια».

Το Τριώδιο άρχισε. Και κατά το πανάρχαιο έθιμο εμφανίστηκαν κι οι μάσκες, οι μασκοφόροι, οι μασκαράδες. Προϊδεάζεται κι ο καθημερινός άνθρωπος. Μάσκες φορούνται για το θεαθήναι, μάσκες βγαίνουν για την αποκατάσταση, μάσκες πέφτουν αθέλητα και φανερώνουν.

Σήμερα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» έπεσε το προσωπείο του δήθεν πατριωτικού ενδιαφέροντος της.

Σήμερα με το συκοφαντικό κύριο άρθρο της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» κατέπεσε η μάσκα της δήθεν πατριωτικής έγνοιας της.

Για να φανερωθεί μόνον ένταση κομματικού πάθους και σκοτεινής σκοπιμότητας, ανασφάλεια κι αγωνία πρo των εκλογών, αγωνιώδης προσπάθεια να καλυφτεί το έλλειμμα σοβαρής πολιτικής πρότασης που να πείθει, και να υποταχτεί η αλήθεια και η δημοκρατική ενημέρωση σε ακροδεξιές κραυγές.                                                  

Κι αφού η αλήθεια δεν τους συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια !

 Και το μείζον : Η εφημερίδα fakenews «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» επιλέγει την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας, πάνω σε ένα θέμα όπου αναντίρρητα και καταφανέστατα υπηρετείται το συμφέρον της πατρίδας μας, του λαού και της ιστορίας μας. Πρόκειται για το άρθρο της Συμφωνίας των Πρεσπών, βάσει του οποίου τα σχολικά βιβλία και όλο το βοηθητικό σχολικό υλικό της επόμενης σχολικής χρονιάς θα είναι απαλλαγμένα από κάθε αλυτρωτική και αναθεωρητική αναφορά !

Σύντομα : Για εβδομήντα και πλέον χρόνια μια αναληθής επιστημονικά, απαράδεκτη ακαδημαϊκά , ανυπόστατη ιστορικά προπαγάνδα , που είχε δημιουργηθεί από ευρύτερα σχήματα και εκπορευόταν από τα Σκόπια, για υπηρέτηση γεωπολιτικών, γεωστρατηγικών και άλλων σκοπιμοτήτων, δηλητηρίαζε τις σχέσεις των δύο λαών μας. Η διαστρέβλωση αυτή της αντικειμενικότητας της ιστορίας εισηγούνταν και διακήρυττε την προέλευση και καταγωγή των βορείων σλάβων γειτόνων μας δήθεν από τους αρχαίους Δωριείς Μακεδόνες και τους εμφάνιζε ως κληρονόμους της ιστορικής, πολιτιστικής κληρονομιάς του Φίλιππου, του Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη, της Βεργίνας, της Πέλλας, της Θεσσαλονίκης. Είναι καταφανές ότι η επιχείρηση αυτή είχε σχεδιαστεί ώστε να εγερθούν ψευδείς αλυτρωτισμοί και να τεθούν αληθή αναθεωρητικά ζητήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Κι είναι καθοριστικά κρίσιμο το γεγονός ότι στη Συμφωνία των Πρεσπών για πρώτη φορά μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ , η Κυβέρνηση Ζάεφ προσήλθε και με την υπογραφή της

α} αποκήρυξε μπροστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη την αντιεπιστημονική αυτή προπαγάνδα της διεκδίκησης αρχαιοελληνικής κληρονομιάς και καταγωγής από τους Δωριείς Μακεδόνες,

β} διακήρυξε ότι ο λαός έχει σλαβική καταγωγή και ότι η γλώσσα που ομιλεί είναι σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα , και

γ} απαρνήθηκε τους ψευδο – αλυτρωτισμούς που βασιζόταν στις ανυπόστατες ιστορικές προσεγγίσεις και γι’αυτό παραιτήθηκε από κάθε αναθεωρητισμό σε βάρος της Ελλάδας.

Με βάση τα ανωτέρω στις Πρέσπες συμφωνήθηκε ότι εφεξής στα σχολικά βιβλία και σχολικά βοηθήματα θα αποτυπώνεται ΜΟΝΟΝ η διεθνώς παραδεκτή ακαδημαϊκά επιστημονική ιστορική αλήθεια και ότι τα σχολικά βιβλία και λοιπό υλικό από την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι απαλλαγμένα από αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αναφορές. Είναι απολύτως σαφές ότι οι Διεθνείς Συνθήκες έχουν αμοιβαιότητα. Όπως επίσης είναι απολύτως σαφές ότι στα δικά μας σχολικά βιβλία και βοηθήματα ΔΕΝ υπάρχουν αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αναφορές. Και πως θα ήταν δυνατόν για μια χώρα που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και σαράντα περίπου χρόνια ! Αυτά τα έχουμε υπογραμμίσει δημόσια και στις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και βεβαίως στον δημόσιο λόγο με συνεντεύξεις και παρεμβάσεις σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες.

Παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα αυτών των δημοσίων δηλώσεων για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιχειρούμενης παραπλάνησης από την fake news «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής – 23/01/2019

(σημείο: 10:55)

Σχετικά Αποσπάσματα:

«Εμείς δεν έχουμε προβλήματα στα βιβλία μας, γιατί αυτά όλα έχουνε περάσει από τα κόσκινα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και όποιοι φοβούνται ότι δεν θα τηρήσουνε οι γείτονές, κάτι από αυτά που συμφωνήθηκαν, σας λέω ότι ανοίγει η αίτηση για να μπούνε στην Ευρωπαική Ένωση και στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτά όλα περνιούνται από τα κόσκινα.

Συνεπώς, υπάρχει εξασφάλιση για αυτά τα ζητήματα. Απόλυτη. Όταν λοιπόν τα πράγματα έχουν έτσι και όταν τα ζητήματα που τίθενται…»

«Τι ζήτησαν από εμάς;

(Γι ‘αυτό σας είπα, η αποκορύφωση του ψεύδους και της προπαγάνδας.)

Τίποτα.

Γιατί;

Γιατί εμείς είπαμε πως έχουμε μία εκκρεμότητα στα βιβλία μας. Μία εκκρεμότητα η οποία έχει σχέση με τα ονόματα. Μία εκκρεμότητα η οποία προκύπτει από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και πρέπει να την προσαρμόσουμε. Κάπου δηλαδή στα βιβλία μας λέει : «Ανδριανούπολις». Δεν πρέπει δηλαδή να λέει «Aδριανούπολις», πρέπει να λέει «Edirne», και σε παρένθεση («Ανδριανούπολις»). Λέει «Μοναστήρι». Δεν πρέπει να λέει «Μοναστήρι», πρέπει να λέει «Bitola» και μέσα σε παρένθεση («Μοναστήρι»).»

Μ. Μπόλαρης: Να αφήσουμε τις στρατηγικές ελληνικής καθαρότητας  (ΑΠΕ - ΜΠΕ) – 24/01/2019

https://www.amna.gr/home/article/327858/M-Mpolaris-Na-afisoume-tis-stratigikes-ellinikis-katharotitas

Απόσπασμα:

«Η άλλη πλευρά, όπως είπε, δεν ζήτησε τίποτα καθώς "εμείς δεν έχουμε προβλήματα στα βιβλία μας, γιατί αυτά όλα έχουνε περάσει από τα κόσκινα της Ευρωπαϊκής Ένωσης" υπενθυμίζοντας σε όποιους φοβούνται για την τήρηση των συμφωνηθέντων ότι με την αίτησή τους για ένταξη στην ΕΕ αυτά όλα θα περάσουν από "κόσκινο".»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής – 23/01/2019

(σημείο: 04:08)

Απόσπασμα:

«Αυτά τα συμφώνησαν.

Τι θέματα βάλαν για τα δικά μας βιβλία;

Κανένα. Αυτά όλα όσα έχουν γραφτεί, και έχουν παίξει, σε κεντρικά δελτία ειδήσεων, ότι ζητήσαν να μην διδάσκεται ο Βουλγαροκτόνος, και ότι ζητήσαν να μην διδάσκεται ο Παύλος Μελλάς, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ψευδή!

Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Καμία.

Εμείς τους θέσαμε ένα ζήτημα, το είπα και χθες το βράδυ, ότι πρέπει εμείς σε κάποιους χάρτες, μέσα στα σχολικά μας βιβλία, να αφαιρέσουμε σημεία στα οποία εμείς έχουμε υποχρέωση με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να προσαρμοστούμε. Δηλαδή, υπάρχουν κάποιοι χάρτες στους οποίους αναφέρεται, λέω το παράδειγμα της Φιλιππούπολης, ως «Φιλιππούπολη». Σύμφωνα με τις Ευρωπαικές διατάξεις, που τις σεβόμαστε, το Ευρωπαικό Κεκτημένο, να αναγράφεται το όνομα που έχει η χώρα, δηλαδή πρέπει να γράψουμε «Plordiv», και μετά επειδή απευθύνεται στο ελληνικό κοινό και την έχει καταχωρημένη ιστορικά αλλιώς, μέσα σε παρένθεση να λέει: «Φιλιππούπολη». Το ίδιο για το Μοναστήρι, το ίδιο για την Ανδριανούπολη. Για να λήξουμε αυτά τα ζητήματα. Τόσο απλό είναι. Λένε κάποιοι: στα ελληνικά βιβλία δεν θα γίνει παρέμβαση; Η συμφωνία προβλέπει αμοιβαιότητα. Αλλά τα ελληνικά βιβλία είναι απαλλαγμένα από αλυτρωτισμόυς και αναθεωρητισμούς.»

Μπόλαρης: Η συμφωνία των Πρεσπών υπερισχύει του συντάγματος της ΠΓΔΜ (Τα Νέα)  – 24/01/2019

«Αυτά είναι συμφωνημένα. Δεν έβαλαν, από την ΠΓΔΜ, κανένα θέμα για τα δικά μας βιβλία. Είναι απολύτως ψευδές ότι ζήτησαν να αφαιρεθούν, από τα ελληνικά βιβλία, κεφάλαια για τον Βουλγαροκτόνο και τον Παύλο Μελά» επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών και εξήγησε ότι η ίδια η Ελλάδα έθεσε και θα αφαιρέσει σημεία από κάποιους χάρτες, όπως έχει υποχρέωση με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο. «Για παράδειγμα, όπου στον χάρτη αναγράφεται Φιλιππούπολη, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές διατάξεις, πρέπει να αναγράφεται με το όνομα που έχει η πόλη στη χώρα που ανήκει. Επειδή δεν απευθύνεται στο ελληνικό κοινό, θα αναγράφεται εντός παρενθέσεως Φιλιππούπολη. Το ίδιο για το Μοναστήρι, το ίδιο για την Αδριανούπολη. Εξάλλου, δεν χρειάζονται παρεμβάσεις στα ελληνικά βιβλία γιατί είναι απαλλαγμένα από αλυτρωτισμούς και αναθεωρητισμούς» υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.

Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη (Τα Νέα) – 05/02/2019

smf

Απόσπασμα:«Είναι αξιοσημείωτο, ότι δεδομένου ότι στα ελληνικά βιβλία δεν υπάρχουν αλυτρωτικά ή αναθεωρητικά στοιχεία, εμείς θα έχουμε την πρωτοβουλία να διορθώσουμε σε βιβλία και χάρτες το όνομα της γειτονικής μας χώρας, με το Βόρεια Μακεδονία αντί του ΠΓΔΜ.»

Μάρκος Μπόλαρης σε GRTimes.gr: Χωρίς αλυτρωτισμούς από το Σεπτέμβριο τα σχολικά βιβλία των Σκοπίων – 01-02-2019

https://www.grtimes.gr/synenteuxeis/markos-mpolaris-se-grtimes-gr-choris-alytrotismoys-apo

Απόσπασμα:

Εάν  η γείτονα ζητήσει αλλαγές και στα ελληνικά  βιβλία, θα εξεταστούν;

“Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε πως στα ελληνικά βιβλία δεν υπάρχει ούτε αλυτρωτισμός ούτε αναθεωρητισμός. Φυσικά αν ζητηθούν αλλαγές θα τις συζητήσουμε βέβαια, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θέτει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτά τα ζητήματα. Να σημειώσω εδώ, πως όλα όσα δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες η μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς και δελτία ειδήσεων, για δήθεν απαιτήσεις της άλλης πλευράς, ο Βασίλειος Β’ ο Βουλγαροκτόνος να μην ονοµάζεται πλέον έτσι στα ελληνικά εγχειρίδια, ή να μην διδάσκεται πλέον ο Μακεδονικός Αγώνας, είναι απολύτως ψευδή. Είναι αποκυήματα κάποιας νοσηρής φαντασίας.”

 

ΑρχείοΝέων