Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκου Μπόλαρη σχετικά με τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Η κατάληξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών δικαιώνει την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού στη σύγκρουση με το καθεστώς αυθαιρεσίας, αδιαφάνειας και διαπλοκής που επικρατούσε στο τηλεοπτικό τοπίο. Για 27 χρόνια το δίκτυο των τηλεοπτικών συχνοτήτων, δημόσια περιουσία που κατείχαν δωρεάν κάποιοι, αποτελούσε κερδοσκοπική δραστηριότητα και μέσο διαμόρφωσης πολιτικού κλίματος που ευνοούσε οργανωμένα συμφέροντα. Πλέον καταβάλλεται τίμημα που αποτιμήθηκε μέσω δημοπρασίας. 

Τα ποσά που θα εισπραχθούν για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών είναι ενδεικτικά της σκανδαλώδους και παράνομης εύνοιας που απολάμβαναν επιχειρηματικά σχήματα που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ΜΜΕ.

Οι απέλπιδες και αδύναμες αντιδράσεις στη διαδικασία αδειοδότησης τεκμηριώνουν τους δεσμούς διαπλοκής που εξυφάνθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και τα όρια πολιτικής ευθύνης όσων δήθεν υπερασπίζονται τις ανάγκες της κοινωνίας. 

Με προσήλωση στη διαφάνεια και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στις αρχές δημόσιας λογοδοσίας και ελέγχου, θεσμοθετούνται λύσεις σε χρόνιες παθογένειες που συντηρούσαν ένα κλειστό και ανεξέλεγκτο σύστημα εξουσίας.

ΑρχείοΝέων