Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Η "Πελοπόννησος" αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας Eπιστολή του Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη για την επέτειο των 130 χρόνων της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"

Αξιότιμε κ. Λουλούδη,

Η αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση με την απρόσκοπτη και χωρίς διακρίσεις έκφραση γνώμης συνιστούν, αναμφισβήτητα, βασικές συνιστώσες της δημοκρατικής λειτουργίας. Τα Μέσα Ενημέρωσης επηρεάζουν καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουμε στην πολιτική σφαίρα.
 

Η μακρόχρονη παρουσία της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", εκτός από την ειδησεογραφική πληροφόρηση που καλύπτει τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού για θέματα περιφερειακής επικαιρότητας και ενδιαφέροντος, είναι παράλληλα σημαντικός αποθησαυριστής των δραστηριοτήτων και εξελίξεων της περιοχής. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι δημιουργικές δράσεις αποτελούν προνομιακό πεδίο προβολής και διαπραγμάτευσης στις στήλες της καλαίσθητης έκδοσής της. Η διευρυμένη και δυναμική παρουσία της στο αναγνωστικό κοινό της περιοχής, η εμβέλεια της επιρροής της και εκτός των ορίων της περιφέρειας και η συμβολή της στην πολιτιστική και αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου, καθιστούν άξια δημόσιου επαίνου τη συλλογική εργασία εκδοτών, συντακτών και συνεργατών, που συμβάλλουν στην αρτιότητα της έκδοσης. Σε εποχές δημοσιονομικής στενότητας και οικονομικής κρίσης, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο επαρχιακός Τύπος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών με το πολλαπλό έργο που επιτελεί στη διατήρηση της παράδοσης, στην ανάδειξη του πολιτιστικού γίγνεσθαι, στην προβολή των προβλημάτων και των αιτημάτων. Μέσα από τις σελίδες του αφουγκράζεται τον σφυγμό και τις ανησυχίες του τόπου, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο κέντρου και περιφέρειας, είναι βήμα έκφρασης για όλους τους πολίτες. Η συμπλήρωση 130 χρόνων λειτουργίας της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" δεν είναι μόνο μια επετειακή υπόμνηση της προσφοράς της στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα και η αδιάψευστη μαρτυρία των δυνατοτήτων της κοινωνίας».

ΑρχείοΝέων