Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Στην παρουσίαση του βιβλίου Ε. Στυλιανίδη: "ΘΡΑΚΗ: Το επόμενο βήμα" στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης

Υπό την αιγίδα του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή, κ. Μελέτιου - Αθανάσιου Δημόπουλου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών το νέο βιβλίο του τέως βουλευτή Ροδόπης και πρώην Υπουργού, Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, με τίτλο:

"Θράκη: Το επόμενο βήμα...".

Για το βιβλίο και το συγγραφέα, μίλησαν:

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, εξήρε την επιστημονική και πολιτική διαδρομή του συγγραφέα, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του ως Υπουργού στην εκπαίδευση και ως πολιτικού στη Θράκη.

Ο Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδας, καθηγητής, κ. Νίκος Κοτζιάς, υιοθέτησε επίσημα την πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη και 57 βουλευτών για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής, με στόχο την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Θράκης, που είναι και η κεντρική ιδέα του βιβλίου. Αναγνώρισε την εθνική προσπάθεια, αλλά και τη σημαντική συμβολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στη δημόσια ζωή, δίνοντας έναν σπάνιο τα τελευταία χρόνια τόνο συνεννόησης.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Α' Αθήνας, κ. Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στο σύγγραμμα με κολακευτικά λόγια: "Με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, με οδηγό την εμπειρία του παρελθόντος, με στιβαρό σχεδιασμό, με διακομματική συναίνεση για την εκ νέου οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με το λαό της Θράκης, με μια ελληνική καρδιά γεμάτη θάρρος και νου ανοιχτό στη διαφορετικότητα, μπορούμε να βρούμε διεξόδους".

Ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Άγγελος Συρίγος, αναφέρθηκε στη δεξιοτεχνική ισορροπία που κρατά τα τελευταία χρόνια ως πολιτικός της περιοχής ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανάμεσα στην ξένη παρεμβατικότητα που προσπαθεί να χειραγωγήσει τη μουσουλμανική μειονότητα και τον εθνικισμό, προασπιζόμενος αποτελεσματικά τη θρακιώτικη ανοιχτή κοινωνία του αλληλοσεβασμού και της ειρηνικής συμβίωσης. Ανέφερε μετρήσιμα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής πριν την κρίση.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Μανώλης Κοττάκης. Αίσθηση έκανε η ειδική αναφορά του στον κατευναστικό και ειρηνοποιό ρόλο της τοπικής εκκλησίας, την οποία επαίνεσε στα πρόσωπα των Θρακών Μητροπολιτών που ήταν παρόντες, μαζί με τους εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκδότης του οίκου "ΜΙΝΩΑΣ", κ. Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, ο οποίος εξήγησε για ποιούς λόγους αποφάσισε την υιοθέτηση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό κόσμο (οι πρ. Πρωθυπουργoί, κ.κ. Κ. Καραμανλής και Π. Πικραμένος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Β. Λεβέντης, ο Υπουργός κ. Τ. Κουίκ και ως εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, κ.κ. Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Αλεξιάδης, Μπόλαρης κ.α., οι πρ. Πρόεδροι της Βουλής, κ.κ Δ. Σιούφας και Απ. Κακλαμάνης, 40 περίπου βουλευτές απ'όλα τα κόμματα και οι περιφερειάρχες κ.κ. Τζιτζικώστας, Αγοραστός και η κα. Καλογήρου), αρκετοί Δήμαρχοι, σχεδόν το σύνολο της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, Πρυτάνεις και πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Μουρμούρας, ο κ. Γιαννόπουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Άνθιμος Θωμόπουλος και σημαντικοί επιχειρηματίες, στελέχη της διοίκησης, ξένοι και Έλληνες Πρέσβεις, όπως ο Πρέσβης της Βρετανίας, της Ουκρανίας κ.α. και μεγάλο πλήθος κόσμου με εντονότατη την παρουσία της νεολαίας.

 

ΑρχείοΝέων