Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Ενωμένοι πολίτες απέναντι στην κρίση

Συνέντευξη στο Ράδιο Άλφα και στο δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο

Μάρκος Μπόλαρης: «Ενωμένοι οι πολίτες λόγω της κρίσης και για την αντιμετώπισή της ! »

Δημοσιογράφος : Άνθρωπος της πολιτικής και της καθημερινότητας ο Μάρκος Μπόλαρης, ανεξάρτητος βουλευτής, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και νομίζω νέος υποψήφιος. Κύριε Μπόλαρη έτσι δεν είναι ;

Μπόλαρης: Καλή σας μέρα κύριε Χαριτάτο. 

Δημοσιογράφος: Πως είστε ;

Μπόλαρης: Κύριε Χαριτάτο η Περιφέρεια ως θεσμός, ως αυτοδιοίκηση είναι μια μεγάλη πρόκληση και είναι μια μεγάλη πρόκληση γιατί είναι θεσμός Δημοκρατίας, πρέπει να είναι και θεσμός συμμετοχής των πολιτών, αλλά είναι και θεσμός ανάπτυξης. Βέβαια δεν νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε περήφανοι πως στην χώρα η περιφερειακή αυτοδιοίκηση έπιασε τους στόχους της, ούτε της συμμετοχής, ούτε της Δημοκρατίας, ούτε της ανάπτυξης. Φτάσαμε σήμερα σε ένα σημείο όπου η συζήτηση για την περιφέρεια αφορά το ποιοι θα είναι υποψήφιοι, από ποιους θα υποστηριχθούν, αλλά όχι το τι θα κάνουμε, όχι ποιος είναι ο προβληματισμός για την περιφέρεια, όχι ποιες είναι οι ανάγκες, οι προτεραιότητες που πρέπει να έχει η περιφέρεια. Δυστυχώς μόνο το ποιος θα συμπαραταχθεί με ποιον, το ποιος διαφωνεί με ποιον. Δεν νομίζω ότι είναι καλοί οιωνοί για ένα λαό και για μια χώρα που βρίσκεται σε περιδίνηση κρίσης και παραθεωρεί τα κρίσιμα και ουσιαστικά και τα αναγκαία, αυτά που έχει ανάγκη η κοινωνία, οι νέοι άνθρωποι, οι άνεργοι, οι επιχειρήσεις, οι υγιείς επιχειρήσεις που κλυδωνίζονται και κλείνουν, να παρακολουθούν μία ονοματολογία γύρω από τα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Απεναντίας έπρεπε να συζητά το πολιτικό προσωπικό, η κοινωνία, οι πολίτες, τις προτεραιότητες και τις αναγκαιότητες για να στηριχθεί ο τόπος αξιοποιώντας τις δυνατότητες του θεσμού της αυτοδιοίκησης. Ένας τόπος μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικός με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η Κεντρική Μακεδονία. 

Δημοσιογράφος: Κύριε Μπόλαρη εγώ συμφωνώ με το γεγονός ότι η ονοματολογία και ο πολύς καβγάς γύρω από αυτό απομακρύνει τους πολίτες από την πραγματική ουσία και από τα πραγματικά τους προβλήματα. Εδώ έχουν ευθύνη και οι ίδιοι οι πολίτες που ασχολούνται με την ονοματολογία και δεν κρίνουν αυστηρά τους υποψηφίους και τα κόμματα που στηρίζουν την ονοματολογία γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν ωφελεί τους ίδιους, ωφελεί μόνο τα κόμματα και τους υποψηφίους τους. Το σημειώνεται πολύ εύστοχα.

Μπόλαρης: Οι πολίτες περιμένουνε από τους οργανωμένους φορείς, από τα πολιτικά κόμματα, προτάσεις και σημειώνουν με οργή ότι αντί να υπάρξουν προτάσεις, αντί να κατατεθούν πολιτικές λύσεις γι αυτό που συμβαίνει γύρω μας, επιχειρείται και αντικαθίσταται η πολιτική, η πρόταση, η πρόταση λύσης για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που σήμερα απασχολούν την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, τους νεολαίους, τους άνεργους, τα παιδιά που εξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν από την χώρα. Ενώ το ζητούμενο είναι η πρόταση ώστε να τα εντάξουμε μέσα σε ένα παραγωγικό μοντέλο. Οι πολίτες με οργή διαπιστώνουν αυτό το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής. Και φυσικά απαντούν με τις δικές τους αντιρρήσεις και θα απαντήσουν σε αυτήν την ύβρη, γιατί πρόκειται περί ύβρεως αν προσεγγίσουμε το ζήτημα όπως οι Έλληνες, είναι ύβρις αυτό το οποίο συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και στην ύβρι πάντοτε απαντά η Νέμεσις. 

Δημοσιογράφος: Κύριε Μπόλαρη να σας ρωτήσω κάτι με το χέρι στην καρδιά χωρίς να πιστεύω εγώ στα χρίσματα και στις υποστηρίξεις των κομμάτων. Κάποιος να πει, που πάει ο Μπόλαρης μόνος του ; Που πάει ανεξάρτητος ; Ο Ιωαννίδης πάει στο Άγιον Όρος με τον πρωθυπουργό και όλο του το επιτελείο για να στείλει το μήνυμα του σε αυτούς που ακόμη πιστεύουν βαθιά κομματικά στον ηλικιωμένο που λέει να μου κοπεί το χέρι, ήμουνα δεξιά και ψηφίσω αριστερά, ήμουνα αριστερά και ψηφίσω δεξιά. Δηλαδή χτυπάνε σε αυτό το ειδικό κοινό ψηφοφόρων. Ο Τζιτζικώστας έχει τα δικά του προβλήματα, έχει τις δικές του δοκιμασίες, δίκαιες η άδικες, με τα δικά του προσωπικά σφάλματα και λάθη τα οποία έρχεται να τα επικοινωνήσει, να τα παλέψει και ο Μπόλαρης τι πάει να κάνει μόνος του ; Λέει και το ΠΑΣΟΚ ότι θα είναι η Εύα Καϊλή. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, αν το έχετε επιβεβαιώσει.

Μπόλαρης: Όταν θα πω ότι ξεκινάω θα το πω απαντώντας σε ευθεία ερώτηση. Όχι σε εκ πλαγίου ερώτηση. Πρώτα - πρώτα θέλω να σας πω ότι είμαι απολύτως βέβαιος, είμαι πεπεισμένος συζητώντας με τους συμπολίτες μας, με τους φίλους μου, τους συνανθρώπους μου, τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, στην Βέροια, στα Σέρρας, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στον Πολύγυρο, ότι έχουν πέσει οι φράχτες, τα τείχη οι οποίοι χώριζαν τον κόσμο σε παρατάξεις. Υπάρχει δυστυχώς μια απαξίωση θεσμικής λειτουργίας στην χώρα, υπάρχει απαξίωση από πλευράς των πολιτών στη λειτουργία του Δημοσίου, υπάρχει απαξίωση στην λειτουργία των κομμάτων, υπάρχει απαξίωση του πολιτικού προσωπικού. Ο κόσμος βέβαια πιστεύω πως και το διαπιστώνουμε κάθε μέρα αυτό, πως ξέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα σ’ αυτούς οι οποίοι προσχηματικά παρεμβαίνουν επιδιώκοντας την θεσιθηρία, την κατάληψη μίας θέσης να παριστάνουν τον δήμαρχο και μετά δεν πειράζει, κι’ αυτό είναι όλο ! και ανάμεσα σ’ εκείνους οι οποίοι ως δήμαρχοι, ως νομάρχες, ως περιφερειάρχες, ως βουλευτές, ως υπουργοί κατέβαλαν και κατέθεσαν ένα κομμάτι από την ψυχή τους στην υπηρεσία την οποία υπηρέτησαν, για το καλό του τόπου και των πολιτών. Η κυρίαρχη άποψη η οποία έρχεται από το παρελθόν λέει ότι κάποιο τον στηρίζει ένα κόμμα, τον στηρίζει ένας μηχανισμός και μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου ή του περιφερειάρχη. Η αντίληψη σήμερα στην κοινωνία, είναι διαφορετική καθώς υπάρχει η κατάρρευση της αξιοπιστίας, η απαξίωση, το γκρέμισμα των φραχτών, τα οποία χώριζαν τεχνητά τους ανθρώπους, οι πολίτες με πολύ πιο ανοιχτό μυαλό αντιμετωπίζουν την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Ο άνεργος το πιεστικό πρόβλημα της οικογένειάς του, ο μικρομεσαίος το φάσμα της κατάρρευσης και του κλεισίματος της επιχείρησής του και καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα συνιστούν μία ενότητα, η οποία ενότητα, την οποία επιβάλλει η σκληρή πολιτική ύφεσης που εφαρμόζεται στην χώρα και στην Ευρώπη με εντολές της γερμανικής δεξιάς, ενοποιεί τον χώρο και οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν τους χωρίζει ο κομματικός τείχος αλλά τους ενώνει το αδυσώπητο πρόβλημα, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, που δημιουργεί η κρίση. 

Δημοσιογράφος: Κύριε Μπόλαρη από το στόμα σας και στου πολίτη το αφτί. Εγώ το εύχομαι. Πολλά θα έχουν αλλάξει εάν ισχύουν αυτά που λέτε. Το εύχομαι ειλικρινά. 

ΑρχείοΝέων