Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Επιδιώκουμε την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας για ποιοτική παραγωγή κι εξωστρέφεια

Στην εκδήλωση του Greek Liberties Monitor στην Τεχνόπολη με θέμα "Greek Crisis Success Stories" παραβρέθηκε και παρενέβη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

<<Επιδιώκουμε την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας για ποιοτική παραγωγή κι εξωστρέφεια>>

Στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν το Greek Liberties Monitor και το Friedrich Naumann Foundation στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με θέμα επιτυχή ελληνικά επιχειρηματικά παραδείγματα εν μέσω κρίσης, παραβρέθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Greek Crisis Success Stories» παρουσιάστηκαν οι εταιρίες EΨΑ, ΕΖΑ, GAEA, Incelligent, Taxibeat και Kyon Dog Foods, 6 περιπτώσεις επιτυχούς επιχειρηματικότητας, οι οποίες αναδεικνύουν μια παραγωγική και καινοτόμα Ελλάδα, που θέλουμε να προβάλουμε στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα:

• Η ΕΨΑ, η βολιώτικη βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών, με διεθνείς διακρίσεις για την ανώτερη γεύση των προϊόντων της από το διεθνές ινστιτούτο γευσιγνωσίας iTQi.
• Η ΕΖΑ, η πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, μία δυναμική παρουσία στην αγορά της ποιοτικής μπύρας, με πολλαπλά σήματα διεθνώς αναγνωρισμένα.
• Η GAEA, που από το Αγρίνιο προωθεί τη ποιοτική μεσογειακή-ελληνική διατροφή στη διεθνή αγορά, με πολλά διεθνή βραβεία στο ενεργητικό της.
• Η Incelligent, μια νεοφυής επιχείρηση που αναπτύσσει καινοτομικό λογισμικό ευφυούς διαχείρισης ασύρματων δικτύων. 
• Το ΤΑΧΙΒΕΑΤ, μια εφαρμογή για smartphones που βοηθά τους επιβάτες να βρουν γρήγορα το καλύτερο βάσει των απαιτήσεών τους ταξί, κοντά στην τοποθεσία τους, με τη χρήση GPS. 
• Η KYON Dog Foods (ΚΥΩΝ), μια ελληνική εταιρεία καινοτομίας στις ζωοτροφές, παρασκευάζοντας φυσικές τροφές σκύλων αποκλειστικά με αγνά φρέσκα ελληνικά υλικά. 

Στην παρέμβασή του ο Αναπληρωτής Υπουργός αρχικά συνεχάρη τόσο τις εταιρίες που καινοτομώντας ανοίγουν νέους ορίζοντες , όσο και τους διοργανωτές της ημερίδες που προβάλλει τις βέλτιστες πρακτικές στον επιχειρηματικό χώρο. Τόνισε ότι επιλέγει τη θετική προσέγγιση στα πολιτικοοικονομικά πράγματα της χώρας, όχι απλώς επειδή διαπιστώνει ότι η πολλαπλή καθημερινή αναφορά στην κρίση, τοξινώνει και δρά ανασταλτικά για την οικονομική ζωή της χώρας, αλλά κυρίως επειδή πιστεύει στις παρούσες και εξαιρετικές δυνάμεις του λαού και τις σημαντικές δυνατότητες του τόπου. Απτά παραδείγματα οι επιχειρήσεις που προβλήθηκαν τιμητικά στην εκδήλωση, καθώς και τα κρίσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στη συγκεκριμένη συγκυρία. Ο κ. Μπόλαρης σημείωσε ότι η δυσχερής οικονομική συγκυρία είναι καταγεγραμμένη και συνεπώς σε εμάς έγκειται ο τρόπος αντιμετώπισης: 

θα επιλέξουμε την αδράνεια και την κατάθλιψη , θα μας γονατίσει το πρόβλημα, ή θα οργανωθούμε και θα αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις και δυνατότητες που διαθέτουμε, με σχέδιο, αισιοδοξία και θετικό πρόσημο, προκειμένου να φύγουμε μπροστά με ποιότητα στην παραγωγή, με ενσωμάτωση καινοτομίας και πιστοποίηση , με πολιτικές ανάδειξης της ποιότητας και εξωστρέφεια;

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός επεσήμανε ότι επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε τα εξαγωγικά μας εργαλεία, βασιζόμενοι πάντα σε ένα στρατηγικό σχέδιο εξωστρέφειας και φυσικά στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα , εστιάζοντας στην διεθνώς αναγνωρίσιμη ποιότητα της ελληνικής αγροδιατροφής. Οι Έλληνες έμποροι , υπογράμμισε, βρίσκονται στις διεθνείς αγορές εδώ και 4.000 χρόνια, όπως η αρχαιολογική σκαπάνη και η ενάλια αρχαιολογία αποδεικνύουν, όχι λόγω της ποσότητας των εξαγώγιμων προιόντων, αλλά κυρίως και πρωτίστως λόγω της ποιότητας τους. 

Χάρη σε αυτή της ποιότητα και στην τόλμη τους βρισκόντουσαν και βρίσκονται στις παγκόσμιες αγορές. Η κυβερνητική πολιτική, η ελληνική επιχειρηματικότητα, η ταλαντούχα νέα γενιά, γενιά της γνώσης με διεθνή εμπειρία, έχουμε συνευθύνη , ώστε με συνέργειες να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες, να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και να τις συνδέσουμε με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία , ώστε να πολλαπλασιάσουμε την απόδοση και την προστιθέμενη αξία. Να απαλλαγούμε από την αρχή της άγονης απορροφητικότητας , επιδιώκοντας την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας για την ποιότητα στην παραγωγή και την εξωστρέφεια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα και μίλησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο ιδρυτής του Openfund, κ. Αρίστος Δοξιάδης, ο εκπρόσωπος της KPMG Ελλάδος, κ. Christian Thomas, ο συντονιστής του τομέα χρηματοδοτικών εργαλείων του ΚΙΔΗΣΟ, κ. Δημήτρης Οικονόμου και ο συνιδρυτής του Greek Liberties Monitor, κ. Δημήτρης Πεφάνης. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

 

ΑρχείοΝέων